Så er det fødselsdagstid på bloggen her. I dag er det et år siden, at jeg skrev det første rigtige indlæg og åbnede ballet herinde. Så kan jeg jo passende gøre status og reflektere lidt over, hvad der er sket herinde.

Det er i alt blevet til 47 indlæg fra min hånd (+ et enkelt gæsteindlæg). På statistikken hen over året har jeg konstateret, at denne blog i høj grad er en nyhedsdrevet blog. Dvs, at besøgstallene direkte afspejler, hvornår der bliver postet nye indlæg. Da jeg stort set intet SEO-arbejde har gjort på bloggen, er det ikke overraskende, at der ikke kommer ret mange besøgende via søgemaskinerne.

Men nogle gode placeringer i Google er det dog blevet til. Mest stolt er jeg af min topplacering på “sølvpapirshat“, som rent faktisk tiltrækker nogle besøgende fra tid til anden :o)

Det mest læste indlæg har været min dobbeltanmeldelse af de to store, danske SEO-bøger. Men også min oversigt over danske SEO-twittere og gæsteindlægget fra Jan Kaczmarek om Google og meta descriptions trak mange besøgende. Desuden skal nævnes mit tip om at udnytte sine sekundære sider til intern linkbuilding og mit Sherlock-tema, der kom ind som de næste på listen. (Ja, regner jeg alle indlæggene i Sherlock-temaet med, var det suverænt den mest populære feature på bloggen).

Det ses altså, at det kan betale sig at skrive originale gæsteindlæg herinde (baseret på det ene af slagsen, der har været), og du er naturligvis altid velkommen til at henvende dig, hvis du har en idé til et gæsteindlæg eller bare ønsker til en type indlæg, du gerne ser mig skrive.

I den mere seriøse ende af skalaen, har jeg været mest glad for den gode modtagelsen bloggen har fået, og den fine interaktion, der har været med gæsterne herinde. I alt 373 kommentarer er det blevet til indtil videre og en rigtig god dialog med mange folk med interesse for online markedsføring og synlighed. Altså rigtige kommentarer. Dem som Akismet fanger for mig, springer vi elegant henover i denne omgang.

Jeg tør allerede nu spå, at der kommer til at ske mindst lige så meget i det kommende år, som i det forgangne, både på bloggen og udenfor i søgemaskinernes verden. Så følg du fortsat med her, kære læser, så vil jeg gøre mit bedste til at gøre bloggens andet år endnu bedre end det første.

Godt nytår, når du kommer så langt.