“Hvor lang tid tager det for et domæne at blive optaget i Google?”, “Hvor længe går der, før Google opdager et helt nyt website?” og “Hvordan bliver jeg hurtigt optaget på Google?”.

Sådan spørger mange begyndere. Her er svaret.

Glem alt om at tilmelde din url via Googles tilmeldingsformular. Det tager en evighed, hvis den altså overhovedet bliver brugt.

Google er en crawl-baseret søgemaskine, så hvis Google skal finde din side, skal der være links til den fra andre websites. Fra hjemmesider som Google kender og kigger forbi med jævne mellemrum. Jo mere populær (i form af indgående links) og hyppigt besøgt side (hyppigt besøgt af Googles søgerobot googlebot, altså), jo bedre.

Bliv optaget i Googles indeks på 24 timer

Her er opskriften på, hvordan en helt ny side bliver optaget i Googles indeks på et døgn eller mindre:

Sørg først for, at hjemmesiden har noget unikt indhold og et par undersider med indhold på. Enkeltsider og sider med kopieret indhold har meget sværere vilkår. (Af gode grunde, da Google gerne vil præsentere brugerne med kvalitet).

Link til den nye side fra sider, du allerede har i forvejen.

Omtal din nye side på en blog og link til den.

Er siden en blog (eller bare har et rss feed), så tilmeld den alle de rss aggregators, du kan komme i tanke om (her tænker jeg på overskrift.dk, rssland.dk etc.), og sæt din blog op til at pinge dem. Skriv nogle nye indlæg.

Bookmark siden på et par bookmark-sider.

Tilmeld den til et par linkkataloger med hurtig behandling af links.

Smid et link fra et forum eller to. (f.eks. i din footer på fora, hvor du er aktiv i forvejen. Lad være med at spamme.)

Og sidst, men ikke mindst. Skriv om din side og link til den fra Twitter og lignende tjenester.

Følger du ovenstående opskrift, vil din side næsten med statsgaranti være optaget i Googles indeks indenfor et døgn. Min gennemsnitstid, hvis jeg gør blot en brøkdel af ovenstående er en time eller to. Dovner jeg, kan der godt gå et døgns tid.