Hvordan bliver jeg hurtigt optaget på Google?

“Hvor lang tid tager det for et domæne at blive optaget i Google?”, “Hvor længe går der, før Google opdager et helt nyt website?” og “Hvordan bliver jeg hurtigt optaget på Google?”.

Sådan spørger mange begyndere. Her er svaret.

Glem alt om at tilmelde din url via Googles tilmeldingsformular. Det tager en evighed, hvis den altså overhovedet bliver brugt.

Google er en crawl-baseret søgemaskine, så hvis Google skal finde din side, skal der være links til den fra andre websites. Fra hjemmesider som Google kender og kigger forbi med jævne mellemrum. Jo mere populær (i form af indgående links) og hyppigt besøgt side (hyppigt besøgt af Googles søgerobot googlebot, altså), jo bedre.

Bliv optaget i Googles indeks på 24 timer

Her er opskriften på, hvordan en helt ny side bliver optaget i Googles indeks på et døgn eller mindre:

Sørg først for, at hjemmesiden har noget unikt indhold og et par undersider med indhold på. Enkeltsider og sider med kopieret indhold har meget sværere vilkår. (Af gode grunde, da Google gerne vil præsentere brugerne med kvalitet).

Link til den nye side fra sider, du allerede har i forvejen.

Omtal din nye side på en blog og link til den.

Er siden en blog (eller bare har et rss feed), så tilmeld den alle de rss aggregators, du kan komme i tanke om (her tænker jeg på overskrift.dk, rssland.dk etc.), og sæt din blog op til at pinge dem. Skriv nogle nye indlæg.

Bookmark siden på et par bookmark-sider.

Tilmeld den til et par linkkataloger med hurtig behandling af links.

Smid et link fra et forum eller to. (f.eks. i din footer på fora, hvor du er aktiv i forvejen. Lad være med at spamme.)

Og sidst, men ikke mindst. Skriv om din side og link til den fra Twitter og lignende tjenester.

Følger du ovenstående opskrift, vil din side næsten med statsgaranti være optaget i Googles indeks indenfor et døgn. Min gennemsnitstid, hvis jeg gør blot en brøkdel af ovenstående er en time eller to. Dovner jeg, kan der godt gå et døgns tid.

47 meninger om “Hvordan bliver jeg hurtigt optaget på Google?”

 1. Google er blevet rigtig hurtige til at spotte nye sider. Eller det har de nu været længe, men nu er de også hurtige til at vise dem i indeks.

  Når jeg installere en ny blog, indsætter jeg altid en liste over ping services, og skriver et nyt indlæg eller to, og det er som oftest nok til at siden bliver fundet inden for 6-12 timer.

  Men skal man være på den sikker side, så skal man bare gøre som du beskriver.

 2. Tusind tak for en god opskrift!
  Jeg gav den et forsøg til en af mine nystartede websites, og der virkede den, efter hvad jeg lige kunne måle mig til tog det 22 timer.
  Jeg lavede også et link fra Amino.dk, som jeg har på fornemmelsen gav en del.
  Rigtig godt indlæg, lad os endelig få flere af nogle i den stil 🙂

 3. Tak for en lækker blog, lige hvad jeg har brug for som iværksætter og webshop ejer på rookie stadiet. Har ikke så meget forstand på SEO (endnu) men er lidt igang med noget linkbuilding men har læst er er delte meninger om hvorvidt det kan betale sig at submitte sit website til dem ? Aner ikke om det virker men nu submitter jeg til alt hvad jeg kommer i nærheden af på Danske linkkataloger 🙂

  Mvh
  Frank Rasmussen
  http://www.gatewayshop.dk

 4. Hej navnebror,
  Du skal i hvert fald sørge for at få varieret din linkbuilding, så du ikke kun baserer den på linkkataloger. Det tager ikke så længe at tilmelde sig til de danske linkkataloger, så gør det bare – men forvent ikke en massiv effekt alene derfra.

  De bedste hilsner
  Frank

 5. Hej Thomas,
  Har du skiftet domæne også, eller er det kun indholdet, der er blevet ændret?

 6. Jeg har lige et hurtigt spr Frank.

  Min side www .flexbar.dk/lej-en-bartender er blevet indexeret for flere måneder siden, men jeg var ikke tilfreds med side-titlen, så jeg ændrede den for en uge til halvanden siden. Spørgsmålet er følgende:

  hvor lang tid kan jeg forvente der går før google ser at der er sket en ændring på en allerede indexeret side? jeg har bookmarket siden flere steder og bruger siden i artikler og blog indlæg.

  Har du et bud på hvordan jeg får google forbi?

 7. Hej Peter,
  Hvis jeg forstår dig ret, har du siden ændringen bookmarket den flere steder og linket til den fra hist og her?
  Så har du allerede gjort et godt benarbejde for at få den opdateret så hurtigt som muligt.
  Du kan evt. prøve med Googles nye “Tilføj til indeks”-funktion i Google Webmaster Tools. (Den ligger under “Fetch as Googlebot”).

 8. Hej Frank,
  Jeg “tilkoblede” feedburner til min blog forleden, og nu kan jeg se, at både rss URL’erne og den rigtige URL indekseres i Google. Er det ikke duplicate content? Og hvordan undgår jeg dette?

 9. Hej.
  Rigtig god guide. Jeg har dog problemer med min side: billig-protein-pulver.dk. Google har indekseret siden, men det var da jeg ikke var helt færdig. Så Google har kun fundet 3 sider, men der er 10 stykker. Jeg har tilmeldt siden på adskillige linkkataloger, og er i hvert fald allerede blevet optaget i 5 af dem. Så har jeg også lavet indlæg på Amino om siden, så ved ikke hvorfor den ikke er blevet indekseret endnu.
  Hilsen Andreas

 10. Hej Andreas,
  Det er ikke altid, at Google er lige så hurtig til at gencrawle et site, som den er til at crawle det i første omgang. Du kan evt. teste Googles nye “submit”-funktion i Google Webmaster Tools under “Fetch as Googlebot” og se, om det kan hjælpe.

 11. Du kan tjekke hvordan din robots.txt påvirker inde i Webmaster Tools. Om de sider du gerne vil have blokeret, også er det, og om der er fri adgang til de sider, som gerne skal crawles.

 12. Super med sådan et nybegynder-indlæg på dansk. Dem er der alt for få af på nettet – eller jeg har ihvertfald ikke været så heldig med at finde frem til dem 🙂

 13. Hej Frank.

  Tak for et godt indlæg. Nu har jeg interesseret mig for SEO i noget tid og link building har altid ligget langt nede på listen af hvad jeg skulle lave. Først noget jeg plejer at gøre når hjemmesiden er færdig og jeg har tilføjet en masse indenhold, men så tror jeg da fanden at google var så lang tid om, at finde mine hjemmesider xD

  Jeg har altid undret mig over hvordan folk kunne få besøgende allerede samme måned, som de fik hjemmesiden på nettet. Tak igen 🙂

 14. Hej Frank
  Jeg har et tillægs sprg.

  Mht Google webmaster tool. Hvordan for man GWT til at opdatere ens link osv. hurtigt eller hurtigere end den gør nu ? Min shop er fra Nov.2012.
  Via majesticseo.com og andre værktøjer, kan jeg se at jeg har ca. 250 backlinks. Men i GWT er der kun 44 links.
  ( Er begyndt med link arbejdet for 3 uger siden )

  For at komme frem i Google er det vel afgørende hvad GWT har af links og ikke hvad værktøjer som majesticseo.com siger? Tager jeg fejl ?

  Hvad kan man gøre for at GWT finder alle ens link rundt omkring og kigger forbi ens side, oftere ?

  1000 tak for svar 🙂

  PS: Jeg har lavet links fra blogs og har i går lagt 2 pressemeddelelser ud på sider til dette. De er blevet indekseret af Google allerede, så Google har altså set mine links fra disse artikler og blogs, men alligevel når jeg kigger i Google site:minshop.dk kan jeg se at Google sidst var forbi min side den 22 Jan.

 15. Hej har en hjemmeside med køreskole som jeg ihærdigt
  forsøger at få mere frem på Google specielt i Roskilde og omegn,
  men syntes ikke det rigtig lykkedes.
  Nogen gode forslag.
  På forhånd tak

 16. @anders
  din side svare på http://www.skaaningstrafikskole.dk og skaaningstrafikskole.dk altså med og uden www.
  Det giver DC – duplicate content og er ikke godt. Du skal bestemme dig for om du vil findes på http://www.skaaningstrafikskole.dk eller skaaningstrafikskole.dk og lave en 301 redirect fra den du ikke vil have over på den du vil findes på.

  Du har ikke meget tekst på din side. Specielt ikke forsiden. Du skal have lavet dig en god lang tekst med dine søgeord i.

  Evt tilknyttet en blog til din side hvor du kan skrive en masse nyttige artikler på igen med dine søgeord i.

  Backlinks har du ikke mange af. Få nogen gode links som peger på din side. Opret en profil på Amino.dk, her er god hjælp at få og backlinks.

  Kik på dine Title og Meta description. Kunne være bedere.
  Brug dette værktøj: http://tools.op.dk/page-seo-analysis.php

  Det var mine ideer til hvad du kan gøre. Men mon ikke Frank har nogen ideer til dig 🙂 Eller retter mig hvis jeg tager fejl.

 17. PS: Inde på amino.dk kan du finde en masse gode mennesker, som kan skrive nye og gode tekster ( til billige penge ) til din side så Google bliver glad for din side. Hvis du ikke har tid og lyst til selv at skrive teksterne.

 18. Denne blog kan Googgle ikke finde. Den finder den nedlagte blog, der er ligesådan, blot med et s mere i. ( en stavefejl jeg rettede desværre)
  har prøvet meget fra den fine artikel men intet har hjulpet.

  Hvad kan jeg gøre

 19. Hej Anders,

  Google finder fint din blog nu. Og havde du spurgt mig tidligere, havde jeg fortalt dig, at du skulle have haft linket fra den gamle blog over til den nye, før du nedlagde den – og sørget for at få tilføjet noget nyt og unik indhold på den nye side.
  (Det har formentlig hjulpet, at du har spammet din URL ud over en mængde fora – men der er dog ikke noget, jeg vil anbefale at gøre på den måde).

  Hvis du selv vil tjekke, så skriv site:enggaardsparken.blogspot.com i en Google-søgning.

 20. Super.

  Så lykkedes det endelig ved at skrive enggaardsparken.blogspot.com
  Ved blot at skrive Haveforeningen Enggårdsvej, hvad der vil være det mest naturlige ved en søgning, er det dog stadig min nedlagte blog, der kommer frem

  Mener du at Google selv senere vil rette det ?

  Tak for din hjælp

 21. Hej

  Mange tak for et forståeligt indslag om at blive opdaget på google.
  Jeg har selv en hjemmeside hvor der skal sælges parkeringspladser på Frederiksbeg.
  Dit indlæg skal nok hjælpe

  Tak herfra

 22. Hej Frank
  Min kæreste har denne hjemmeside:
  http://www.sexologre.dk/

  Den har kørt i flere år og lå altid højt i søgning på google.

  Så fik hun lavet siden om – en helt ny side – dog stadig præcis samme domæne. Og nu ses den INGEN steder. Hun både blogger, linker og der bliver linket til siden fra andre sider – men den kommer slet ikke op / frem i søgninger. Hvordan kan det mon være og hvad kan jeg gøre? Gode råd modtages MEGET gerne : )på forhånd tak.
  Bedste hilsner
  Christian

 23. Hej

  Hvad gør man hvis Google ikke indeksere alt på websitet?

  Vi har problemer med at få google til crawl vores webshop : http://www.elodea.dk

  Har været med igang google webmasters, google +, facebook – Hvad kan jeg gøre for at google finder ALLE vores sider?

  Tak

  Jonathan

 24. Hej

  Jeg har den udfording af ig hjemmeside indeholder bogstavet “æ”

  En portal til videoklip med jobansøgere.

  Jeg her også prøvet at få linket

  Men det giver ingen ændring.

  Har du nogen tips?

  Mvh
  Kenn

 25. Hej!

  Jeg kan se, at Frederik for et halvt år siden har spurgt, om det hjælper at indsætte et link på en side som denne – altså her i forummet?

  Ingen har svaret, men jeg kunne også godt tænke mig at vide det. Nogen, der ved det?!?

  Desuden kunne jeg godt tænke mig at vide, om det betyder noget, om man har et unikt domæne-navn eller om man bare bruger det gratis fra wordpress. Mit hedder fx http://www.anettedalum.wordpress.com, da jeg ikke er sikker på, at jeg vil købe domænenavnet anettedalum.dk endnu.

  Glæder mig til at høre, om der er nogle, der kan svare….

  Mvh
  Anette

 26. Tusind tak for den gode beskrivelse.
  Det vil jeg bruge og se, hvor længe der går.

  Glæder mig til at høre mere om SEO
  Amalie

 27. Hej
  Jeg er ny i denne verden og halvgammel!!! så måske forstår jeg det ikke!! Jeg har fået hjælp til hjemme side – men logisk så vil jeg jo gerne have at man kan finde både mit produkt som jeg sælger og min hjemmeside – kan du give mig en enkelt metode – jeg har søgt i google men jeg kan ikke få google til at acceptere mig som ‘ejer’?!?!?!
  Med venlig hilsen
  Dorthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *