Undgå at linkspamme på din egen side

Jeg skrev for et par uger siden et indlæg om at udnytte sine sekundære sider til god, intern linkbuilding. Og selvom dette indlæg forhåbentlig er helt åbenlyst for dig, kære læser, synes jeg alligevel, at jeg vil videregive et supplerende råd i et selvstændigt indlæg.

Rasmus Sørensen var allerede inde på det i kommentarerne til det foregående indlæg, da han skrev “Det skal dog gøres “ordenligt” og ikke virke latterligt. Jeg har set flere danske shops, som har 1000 ord i bunden af en disclaimer.. dur ikke”.

Og her er humlen i dette indlæg. Lad nu være med at overdrive og spamme din egen side med interne links. Det gælder både i de sekundære sider, som jeg nævnte i det tidligere indlæg, i din navigation og i dine øvrige tekster. Alt med måde.

Jeg kom til at tænke over dette, da jeg læste Rand Fishkins lille rapport om søgemaskiner og spam fra den store Pubcon-konference, som blev afholdt for nylig. Her skriver han blandt andet, at overdrevne interne links kan blive opfattet som et faresignal hos søgemaskinerne.  (og refererer yderligere til egne erfaringer, hvor det har gavnet nogle af Seomoz’s kunders rankings at fjerne spammy mængder footerlinks).

Så husk at beherske dig og udføre det elegant, når du skal udføre mit gode råd om sekundære sider i praksis. Du skulle nødig ende med at skade dine placeringer i stedet for at gavne dem. God fornøjelse.

5 meninger om “Undgå at linkspamme på din egen side”

 1. Så er det bare hvor grænsen går for google…;)

  Men dem der benytter 3-5 links på en fornuftigt skrevet side, til at lave lidt fornuftigt intern link building til sekundære sider er nok ikke for meget.

  Men hvor går grænsen ???
  Er det udfra tekstindhold altså en % sats af det samlede indhold på den gældende side, eller er det simpelthen antallet af links pr. side…

 2. Ja, jeg kan ikke give dig en præcis opskrift på, hvor grænsen går. Selv bruger jeg en tommelfingerregel som hedder “ser det naturligt ud”. Altså, at ens sider ikke kommer til at ligne en Wikipedia-side.

  Og jeg tillader ofte mig selv at bruge lidt flere interne links, hvis jeg har en lang tekst, end hvis jeg har tre sætninger på en side.

 3. Kan man sætte tal på hvor mange links at man skal bruge i forhold til hvor mange ord at ens tekst indeholder?

 4. Hej Silvan,
  Jeg kan i hvert fald ikke hjælpe dig med et præcist tal. Beklager.

  Selv går jeg som skrevet ovenfor efter mavefornemmelsen og en tommelfingeregel om, at det skal se naturligt ud.

 5. Jeg det mener jeg også selv, er det ellers en rimelig indholdsfuld side, så kan et par ekstra interne links sagtens benyttes.

  Men det skal selvføgelig som Frank også skriver, ikke ligne en wikipedia-side, så vil brugerne heller ikke finde siden særlig indbydende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *