Hvorfor ranker nyt indhold så godt i Google?

Ny website til tops i Google

Hvis du har prøvet at lancere websites, har du sikkert på et tidspunkt stødt på følgende fænomen: Websitet lanceres, der smides nogle links til det og vupti, ryger det til tops på selv relativt konkurrenceprægede søgeord i Google. De besøgende vælter ind, champagnepropperne ryger af og du overvejer, hvor svært det der SEO kan være.

Nogle dage senere vågner du så af champagnerusen og konstaterer, at ingen besøger din side mere andet på helt obskure søgeord. Din sider er røget fra side 1 til 10 på alle de sjove søgeord, og festen er slut.

Hvad skete der?

Hos nogle urutinerede webmasters sætter panikken ind, og teorier om alt lige fra Google-straf til snak om sandbox dukker op. Men forklaringen er mindre dramatisk.

Læs videre “Hvorfor ranker nyt indhold så godt i Google?”

SEO-test: Meta description har ingen ranking-effekt hos Google

Tidligere har jeg her på bloggen og andetsteds udtrykt åbenhed overfor brugerønsker om SEO-tests. Samtidig har jeg også været åben overfor gæstebloggere.

Den bold har Jan Kaczmarek samlet op og leveret sin helt egen lille SEO-test af effekten af meta descriptions hos Google. Uden yderligere fyld fra min side overlader jeg for en stund bloggen til Jan:

Meta descriptions og SEO-værdi

Som gammel blogger og ivrig SEO’er, har jeg sammenlagt brugt mange timer på at optimere titles og meta descriptions, inden jeg har udgivet blog-indlæg. Med tiden er jeg blevet bedre og hurtigere, og nu tager det ikke meget mere end et minut, hvis jeg skal have strikket en optimeret samt fængende title og meta description sammen. Gode titles er meget vigtige – det behøver vi vist ikke at komme ind på – men jeg har altid gået i den tro, at en god meta description også har en vis effekt på rankings. Bare en lille smule!

Læs videre “SEO-test: Meta description har ingen ranking-effekt hos Google”

Er kommentar-spam på danske blogs et stigende problem?

Jeg synes at have oplevet en tendens til, at manuelt kommentarspam på dansk er i svag stigning. Tendensen er baseret på de par blogs, jeg selv driver, samt hvad jeg er rendt ind i andetsteds på nettet.

For lige at have definitionen klar med det samme, så taler jeg om kommentarspam, når der skrives kommentarer med helt ligegyldigt indhold og med keywords i stedet for navn som linktekst. Evt. med links smidt ind i selve kommentaren også. Kommentarer med rigtige navne opfatter jeg ikke som spam, korte eller ej.

Tre typer af kommentarspammere

Som jeg umiddelbart ser det, kan disse spammere inddeles i tre kategorier.

1) Folk, der har læst på Digital Point, indiske SEO-blogs eller andre tvivlsomme steder, at kommentarspam er en vigtig del af linkbuilding.

2) Danske SEO’er som linkbuilder på vegne af kunder.

3) Udenlandske SEO’er som bruger Google Translate eller tilsvarende til at oversætte Læs videre “Er kommentar-spam på danske blogs et stigende problem?”

Blog-kommentarer er godt for din online synlighed

Der findes et væld af metoder, som kan være gavnlige for din online synlighed. Kommentarer på blogs og i debatter er en af de mere oversete metoder.

Før jeg fortsætter, så lad mig straks slå fast, at jeg her IKKE tænker på linkværdien af kommentarspam på blogs og i fora. Det kan godt være, at den slags har en vis værdi, men det kan til gengæld også sende dig i Akismets anti-spam register og give badwill de steder, hvor du spammer. Læs videre “Blog-kommentarer er godt for din online synlighed”