Jeg synes at have oplevet en tendens til, at manuelt kommentarspam på dansk er i svag stigning. Tendensen er baseret på de par blogs, jeg selv driver, samt hvad jeg er rendt ind i andetsteds på nettet.

For lige at have definitionen klar med det samme, så taler jeg om kommentarspam, når der skrives kommentarer med helt ligegyldigt indhold og med keywords i stedet for navn som linktekst. Evt. med links smidt ind i selve kommentaren også. Kommentarer med rigtige navne opfatter jeg ikke som spam, korte eller ej.

Tre typer af kommentarspammere

Som jeg umiddelbart ser det, kan disse spammere inddeles i tre kategorier.

1) Folk, der har læst på Digital Point, indiske SEO-blogs eller andre tvivlsomme steder, at kommentarspam er en vigtig del af linkbuilding.

2) Danske SEO’er som linkbuilder på vegne af kunder.

3) Udenlandske SEO’er som bruger Google Translate eller tilsvarende til at oversætte

ad 1) Folk i denne gruppe bør læse mindre på skodfora og tvivlsomme blogs og i stedet opsøge nogle bedre kilder. Undervejs i den proces kan de også lige læse Patrick Altofts “Blog Commenting is not a SEO technique” eller presseomtalen af Orbasofts forsøg på at betale nogle indere for kommentarspamme for sig.

ad 2) Her nærmer det sig det ynkelige. SEO’erne i denne gruppe bør i allerhøjeste grad læse de ovenstående links – og så ellers bruge deres energi på mere effektive former for markedsføring af deres kunders sider. (Hvis de alligevel gør det, bør de skrive nogle rigtige gode kommentarer og lade være med at stoppe dem fulde af keywords).

ad 3) Her er der ikke noget at gøre som blogejer. De skal bare slettes med det samme på samme måde som den automatiserede blogspam.

Man kan godt kommentere hyppigt uden at spamme

Jeg skal lige minde om, at ikke alle hyppige kommentarer er spammere. Her på bloggen, såvel som på mange andre danske dofollow-blogs, er der en fast gæst, som kommenterer på indlæggene og linker til et nyt domæne for næsten hver eneste ny kommentar. Men han gør det sobert, kommenterer relevant på indlæggene og har aldrig (så vidt jeg har bemærket) keyword-stuffet sit link nogle steder.

Oplever du det også?

Hvad med dig, kære læser? Oplever du også en stigning i spamkommentarer på din blog, hvis du har en? Eller har jeg bare været uheldig (alternativt bare en anelse fintfølende).