Et koncept, der aldrig kom i gang
Tilbage i oktober skrev jeg indlægget ‘Retweets på en blog‘ om noget af det bedste, jeg var stødt ind i på Twitter. Efter indlægget blev jeg opfordret til at gøre det til en tilbagevendende begivenhed her på bloggen. Der må jeg nu skuffe de læsere, der efterspurgte det. Jeg har simpelthen ikke kunnet finde et koncept, der passede. Indsats, kvalitet og udbytte skal hænge sammen, så det projekt er hermed begravet.
Men for at lukke de overvejelser med stil, vil jeg alligevel dele alle de links med jer, som jeg fik samlet op og gemt i mine bookmarks. Selvom jeg ikke er meget for disse linkindlæg på min blog, kan jeg gøre en undtagelse fra tid til anden. Og der er meget godt læsestof nedenfor.
Jeg har ikke taget præcise noter til kilden til disse links, men næsten alle har jeg opdaget via nogle af de mange kvalificerede Twitter-folk, jeg følger (Baseret på mavefornemmelse kommer størstedelen af links fra sådan nogle folk som Rasmusgi, SteenOhman, Trovatten og ClausHeinrich). Min Google Reader har også bidraget med nogle ganske få links, men links fra Readeren havner sjældent i mine bookmarks. Anyhed har vist også bidraget med et enkelt link eller to.
Uden yderligere introduktion er her en lang opsamling af artikler om SEO, online synlighed, WordPress eller web i almindelighed.
Forskellige vinkler på SEO og SEM
Her lægger vi ud med et indlæg fra David Naylor om 101 typiske SEO-fejl. Ganske underholdende.
Og hvis man ikke kan få links nok ud af et indlæg som dette, kan man hoppe over på The Semmys, som er en årlig kåring af de bedste indlæg indenfor forskellige hjørner af search marketing.
Her er et indlæg om søgeadfærd, baseret på Experian-statistik, som viser, at kun 24% af alle brugere skriver enkelte søgeord i søgemaskinerne, mens der f.eks. er 18%, der bruger fem ord eller mere.
På-tværs-manden indenfor amerikansk SEO, Michael Martinez har skrevet et lille indlæg om website-struktur.
Et lidt ældre indlæg fra juli måned er meget interessant, og da jeg først opdagede det for nylig, kommer det med. Bloggen SEO Scientist har kigget på forskellige resultater fra undersøgelser af CTR i søgeresultaterne, alt efter placering. Det selvsamme emne bliver behandlet i et andet indlæg her.
Search Engine Land bidrager med en artikel, hvor 21 linkbuildere bidrager med hver deres tip til at bygge links.
Det er lige før, at SEOMoz kan få et tema for sig selv. De dukker i hvert fald flittig op på listen. Først med et interessant indlæg om forskellige vinkler på Googles håndtering af forskellige spammy elementer (fra Pubcon-messen i november). Hvis du vil læse meget, meget mere om indholdet af Pubcon, så livebloggede Search Engine Roundtable fra langt de fleste sessions (hvis ikke alle). Find oversigten over alle deres indlæg her.
Vil du blive klogere på PPC, så kan det måske betale sig at følge PPC Academy – en et-års lang serie om PPC hos Search Engine Land. (Eller læse et referat om Amazing PPC Tactics fra en konference).
Rishil spurgte på Twitter om man behøver at kende blackhat SEO – og skrev et blogindlæg om de svar og den dialog, der opstod.
Matt McGee har skrevet om de vigtigste begivenheder i Local Search i 2009. Blogstorm har også skrevet noget om Local Search, citations og reviews. Og Distilled har gjort noget af det samme – og sågar lagt deres data ud til download. Hvis du ikke allerede bruger energi på Local Search, så bør du nok overveje at kigge lidt på det.
Og jeg runder af her med noget af det mest interessante overhovedet i perioden, set med SEO-øjne – nemlig nogle af de første små kig på effekten af personaliserede søgninger. Det er HouMah SEO blog, der har testet lidt.
Tekniske tricks til WordPress og andet
Wordpress har også fyldt meget på linkdagsordenen. Vi lægger ud hos Smashing Magazine, som har samlet 10 nyttige (og avancerede) hacks til WordPress Temaer. Og fra Instant Shift kommer så 30 hacks til kommentarer i WP.
Og så er der 20 tips til brug af .htaccess-filen fra DevMoose. Her er også virkelig noget guf at hente.
Og fra We Build Your Blog kommer et bud på plugins, der kan forbedre din blogs sikkerhed.
På dansk jord har Claus Heinrich været aktiv med en serie om at optimere hastigheden på WordPress-blogs.
Nyttige værktøjer, tips og tricks
En af de andre ting, som fok på Twitter ofte kan bidrage med er at give mig kendskab til nye, spændende eller sjove værktøj. Her er f.eks. en lille hjemmeside, der giver mulighed for let cut-and-paste mellem to computere.
Xenu Link Sleuth er absolut ikke et nyt bekendtskab, men derfor kan SEOmoz’s indlæg om brug af Xenu måske godt være lidt god læsning for nogle af jer derude. Programmet kan nemlig bruges til mange tricks.
Slut
Så er det slut med opremsningen. Forvent ikke hverken indlæg om Twitter-godter eller lange opremsninger her på bloggen i de næste mange måneder. Men læs nogle af ovenstående artikler og indlæg, hvis du ikke har været igennem dem i forvejen. Der ligger nemlig rigtigt mange guldkorn gemt.
Fed samling Frank. Der er da i hvert fald stof til et par timer der.
Den der cl1p.net havde jeg ikke hørt om før nu, og det er da skide smart. Tak for opsamlingen 🙂
Rigtig god samling, helt sikkert nogle stykker imellem jeg ikke har læst, som er tilføjet min uendelige lange fane i firefox over artikler/blog indlæg jeg ikke har fået læst endnu.. 🙂
Hej Kim & Jacob,
Det glæder mig, at I har fået lidt ud af det. Jeg skulle også mene, at der ligger et par timers læsning til sådan nogen som jer. (Og hvis man først går i gang med Semmys-siden alene, kan den sluge timer af ens tid, før man får set sig om).
Cool samling og godt fordelt i kategorier.
Jeg er glad for at 2-3 stykker også havde fundet vej blandt mine egne Twitter favorites 🙂
/Grosen Friis
Det er forbløffende så mange guldkorn der kan falde af ved at følge med på twitter!
Rigtig god artikel! Der er masser af stof at hente på Twitter, jeg går videre med læsningen…
Hej Mikael og Kasper,
Følger man de rigtige, så kan Twitter være en guldgrube af ny viden og gode artikler. Min feed reader er i vidt omfang blevet et sekundært værktøj for mig, som jeg kun tjekker et par gange om ugen.