Tidligere har jeg skrevet et indlæg om, at det måske kan være slut med backlinktjekkere, som vi kender dem. (Hvis Yahoo lukker og slukker for deres Site Explorer). Derfor bliver alternative muligheder for at tjekke linkprofiler endnu vigtigere. Og der er netop kommet sådan en alternativ mulighed. Og det er endda et dansk-udviklet værktøj.

Sitexploration
Der er tale om værktøjet Sitexploration, som er blevet bygget af Claus Valgren Christensen. Claus har tidligere gjort sig bemærket ved at arbejde på en helt ny søgemaskine, nemlig Zooka – og det er erfaringerne herfra, der har være medvirkende til at give inspiration og ballast til at bygge sin helt egen backlinktjekker.

En komplet backlinktjekker med egne data
Jeg har haft den store glæde at være betatester på Sitexploration, og har oplevet det udvikle sig i lyntempo. I mine øjne er det nu et rigtig solidt værktøj, og et virkelig godt alternativ til alle de Yahoo-baserede løsninger. Det giver stort set alle de muligheder, man ønsker sig i en backlinktjekker og du får mulighed for at få hurtigt overblik over domæner, der linker, og hvilke ankertekster, der bliver brugt.

Data i Sitexploration stammer fra Claus’ eget Centiverse-projekt, som også har været rygraden i den tidligere nævnte Zookasøgemaskine, hvilket giver Sitexploration den fantastiske egenskab, at det lever på sine egne data og ikke er afhængige af andres API’er og nåde.

Betalingsværktøj
Altså har vi her et danskudviklet værktøj, der vil kunne leve videre, når/hvis Yahoo drejer nøglen om. Det skal nævnes, at det er et betalingsværktøj, hvor man skal have pengene op af lommen for at kunne bruge det. Den gratis version er blot til smagsprøve. Skal du teste det, skal du have 70$ op af lommen om måneden for adgang til et såkaldt “Pro”-abonnement, der giver adgang til op til 1.000 links.

Hvor udbredt vil det blive?
Mit bud er, at efterspørgslen hos de brede masser vil være begrænset, så længe Yahoo Site Explorer leverer et gratis værktøj. Men at Sitexploration naturligt vil finde sin plads i våbenarsenalet hos os professionelle SEO-folk – og at der vil være et rigtigt stort potentiale for vækst hos Sitexploration, hvis Yahoo lukker Site Explorer.

Har du brug for det?
Hvis du som mig gerne vil have adgang til nogle rigtigt gode data med lækre sorteringsmuligheder og mulighed for komplet download i csv-format, så man kan nørde videre med dem i Excel. Ja, så bør du mindst hive pengene op af lommen til en måneds test.

Hvis du blot tjekker backlinks på en enkelt side eller to om måneden, er det nok ikke noget for dig. Der kan du godt få dækket dit behov gratis andetsteds.

Men klik ind på siden og kig lidt på den gratis test. Så får du i hvert fald en lille fornemmelse af, hvad Sitexplorer kan. Jeg er i hvert fald glad for det, og glæder mig til at bruge det fremover.