Den anden dag bemærkede jeg noget brokkeri, både på Amino og Twitter over, at en artikeldatabase var ophørt med at virke. Det er selvfølgeligt ærgerligt, men sådan er vilkårene nu engang. Så her er min lille guide til at skrive artikler til artikeldatabaser på en måde, der giver mindst muligt gråd og tænders gnidsel. Den skulle gerne hjælpe dig, så du ikke spilder din tid på artikeldatabaser.

Præmissen for artikeldatabaser

Det er sådan, at de fleste artikeldatabaser eksisterer for at give forfatterne af indlæg nogle links tilbage til deres egne sider og derfor handler mere om SEO-værdi end om indhold. Derfor sætter Google ikke ret stor pris på dem, og har allerede en gang ryddet ud i danske artikeldatabaser.

Og det skal du som bruger også forvente vil ske fremover. Ja, danske artikeldatabaser vil også fremadrettet blive deindekseret af Google. Det er du nødt til at have i baghovedet.

(Foruden at indehavere af databaser kan blive trætte af dem, glemme at forny domænerne, de kan blive hacket m.m., så de kan forsvinde helt uden Googles mellemkomst).

Måden at håndtere det på

Først og fremmest skal du være klar over det og lade være med at skære tænder i arrigskab, når det sker. Men bare komme videre.

Og mere lavpraktisk er det nemmere at komme videre, hvis du A) Ikke har spildt alt for meget tid, B) Kan finde på en plan B og C) Ikke har satset alt for ensidigt på artikeldatabaser.

ad A) For at undgå, at du har spildt alt for meget tid på artikeldatabaser, kan du huske at gemme dit indhold hos dig selv, så du kan genbruge det andetsteds, når artikeldatabasen forsvinder. Skriv dine artikler lokalt og arkiver dem på en måde, så du kan grave dem frem af skuffen, når deres hidtidige vært forsvinder.

ad B) Hav en plan for, hvad du så vil gøre med de artikler, når der bliver brug for dem. Forslag kan være at flytte dem til nogle af de nye artikelkataloger, som sikkert er opstået i mellemtiden, pudse dem af og bruge dem på dit eget site eller tilbyde dem som gæsteindlæg til websites, der handler om dit emne. (Forudsat, at der faktisk er noget kvalitet i artiklen). Der er mange flere måder at få værdi ud af indlæg og tekster, så lad dig endelig ikke begrænse af mine forslag her.

ad C) Sats ikke for ensidigt på artikeldatabaser. Det handler i sin enkelthed om, at du skal arbejde på at få links fra mange forskellige kilder, og selvfølgelig så relevante som muligt. Har du langt flest links fra artikeldatabaser, kan du godt risikere et stort fald i SERPs, når katalogerne forsvinder.

That’s it. Følg ovenstående og spar på tårene, når de næste runder udrensning af artikeldatabaser finder sted på et tidspunkt. (Jeg skal ikke være spåmand mht. hvornår det sker. Det har jeg ingen fornemmelse for pt.)