Opdatering: Jeg har købt den fulde version af e-bogen og herover kan du læse en anmeldelse af SEO-Lex og SEO 2.0.

– – –

På denne blog har jeg også en ambition om løbende at få skrevet lidt anmeldelser af forskellige værktøjer og ressourcer indenfor SEO og online markedsføring.

Egentlig synes jeg ikke, at det var et delprojekt, jeg skulle tage hul på lige nu, men så udkom der en spritny SEO-bog på dansk. Når jeg nu alligevel har brugt tiden til at læse mig igennem den temmeligt omfattende light-version, skal I ikke snydes for mit indtryk af Thomas Rosenstands SEO-LEX’s gratis light-udgave.

Det bliver light-udgaven, jeg anmelder, fordi jeg endnu ikke har besluttet mig for, om jeg har lyst til at bruge pengene på den fulde udgave.

Om bogen

Det er dog næsten falsk varebetegnelse at kalde denne version for “light”, for den er på 87 sider. Godt nok er en del af indholdet teaseroverskrifter for de kapitler, som kun er til rådighed i den fulde version. Der er også af samme årsag lidt meget luft på nogle sider, så lad os bare sige, at der er noget i retning af 65-70 siders indhold. Det er stadigvæk rasende meget indhold i en gratis e-bog. (Jeg vil ikke gå i detaljer med opbygningen af indholdet, da denne version jo er tilgængelig for alle og kan downloades gratis. Gør det og se selv, hvilke kapitler, der er med).

Bogen er en velskrevet og pædagogisk sag, som ligger tæt op af skrivestilen på Rosenstands blog. Flere af passagerne fra bogen er vist også let reviderede udgaver af nogle af hans større blogindlæg. (f.eks. den fine iskiosk-historie)

Helt generelt er light-versionen skåret sådan til, at mange berørte problemstillinger er ridset godt op og fortalt meget pædagogisk, mens en pæn andel af løsningsmodellerne er at finde i den fulde version.

Dog er visse helt centrale afsnit stort set skåret væk fra light-versionen. Søgeordsanalyse, linkanalyse og opbygning af hjemmesider mangler f.eks. stort set. Store mangler, som gør, at denne udgave ikke kan fungere som stand-alone værktøj. (Men en light-udgave af en betalt bog skal jo også mest fungere som en teaser for den fulde version).

Konklusion

Da jeg læste e-bogen, gjorde jeg med to sæt briller på:

1) Er der noget i denne version af bogen, som jeg selv kan bruge og blive klogere af?

2) Er det en bog, som man kan anbefale andre at læse, hvis de har brug for noget input og læring om SEO?

ad 1) Jeg fik ikke nogen aha-oplevelser af at læse denne udgave af bogen. Det skete dog en enkelt gang eller to, at jeg fik lidt inspiration til en lidt anderledes tilgangsvinkel.

Men jeg tror heller ikke, at jeg helt er målgruppen. Jeg har gladeligt brugt en masse tid på at læse et væld af blogs, e-bøger og fora om SEO. Jeg har testet og rodet med SEO og haft fingrene lidt nede i noget muld på det område. Bogen skal nok mere ses som en samlet ressource for folk, som ikke har lyst til at bruge så meget tid på selv at finde frem til al den information. Men mere om det i punkt 2.

Selv vil jeg ikke helt udelukke, at jeg kommer til at betale for den fulde version på et tidspunkt. Jeg mener nok at kunne svare på de fleste ting, der ligger skjult i fuld-pris kapitlerne.  Men der er et par kapitler eller tre, hvor jeg ikke er helt stærk og nok vil kunne hente ekstra viden. Og desuden er jeg jo nysgerrig efter, hvordan de øvrige løsningsmodeller m.m. er formuleret.

ad 2) Ja, der er ingen tvivl om, at jeg fremover vil anbefale denne e-bog til nybegyndere eller let-øvede indenfor SEO. Programmører og hvad har vi. Alene ved at læse light-versionen vil de kunne få en fornuftig introdution til emnet.

Indtil nu har jeg peget på flere gratis engelsk-sprogede e-bøger, nogle få, danske blogs samt nogle engelsk-sprogede SEO-blogs, når jeg har skulle give mit bud på en fornuftig introduktion til SEO.

Fremover vil jeg lægge ud med at pege på denne e-bog, hvor man kan læse en mængde af den information samlet på en struktureret måde. Suppleret med nogle centrale artikler fra diverse blogs på de mest skrabede emneområder, vil den fungere rigtigt godt som en del af pensum for en absolut nybegynder. Mavefornemmelsen siger også, at den fulde version vil være aldeles dækkende for enhver begynder.

PS: Vælger jeg at købe den fulde version, skal jeg nok vende frygteligt tilbage med mit indtryk af den også.