Alt-tekster virker

Det her er ikke endnu en stump egen SEO-test, men blot en lille konstatering eller opfølgning på mit indlæg om title attributes og deres manglende SEO-mæssige virkning.

Jeg havde et par debatter udenom bloggen, hvori det gik op for mig, at jeg måske ikke havde beskrevet min test helt klart nok.

Konklusionen skal nemlig ikke udvides til, at ingen attributer har en virkning. Alt-tekster bliver f.eks. fint læst af søgemaskinernes robotter og bliver også regnet med i det store billede.

Uden at jeg lige har dokumentation ved hånden, slår jeg gerne fast, at en alt-tekst på et billede har en ranking-effekt.

Man kan i hvert fald godt rangere en side på ikke-konkurrenceprægede udtryk alene på baggrund af alt-teksten til et billede. Jeg har set rigeligt med eksempler på det, og har ingen intentioner om at kaste mig ud i yderligere test for at bevise, hvad der allerede er fastslået.

SEO-test: Title attributes virker ikke

Da jeg startede bloggen her, lovede jeg blandt andet indlæg om tests på SEO-området. Her er så den første lille stump unik SEO-test udført af mig selv.

Konklusionen er som i overskriften, at title attributes ikke virker. I hvert fald har de ingen selvstændig ranking effekt i mit lille forsøg. Det kan være for voldsomt at konkludere, at de slet ingen værdi har, men hvis de ikke i sig selv er i stand til at ranke en hjemmeside, er deres værdi formentlig så lille, at jeg ikke vil beskæftige mig med dem af SEO-mæssige årsager. Læs videre “SEO-test: Title attributes virker ikke”

Tester du andre søgemaskiner?

Jeg faldt over et blogindlæg på Seomoz’s blog i dag. Et debatindlæg om, hvorfor Google har stor markedsandel, og hvad der skal til for at rykke på balancen mellem søgemaskinerne. Rand Fishkin, der skriver indlægget, hævder at Googles stærke position nu blandt andet skyldes, at forbrugerne har forelsket sig i Google-brandet og der skal mere end forbedrede søgeresultater hos konkurrenterne til, før forbrugerne vil overveje at skifte søgemaskine.

Det her er ikke et indlæg i den debat. Seomoz-indlægget fik mig blot til at overveje, at jeg næsten aldrig selv prøver at bruge de andre søgemaskiner. Jeg googler alting. Jeg må se, hvad jeg går glip af. Jeg vil teste de tre mest brugte søgemaskiner med bruger-øjne.

Læs videre “Tester du andre søgemaskiner?”

Echoes in eternity

I filmen Gladiator lød en replik “Brothers, What we do in life, echoes in eternity”. Storladen soldaterpatos, men et udsagn som har relevans for netbrugere i dag.

Hvad jeg skriver på nettet i dag, kan leve for evigt. Så snart det er på nettet, har jeg potentielt mistet den fulde kontrol over det. Skriver jeg en opdatering af min status på Facebook, har Facebook ifølge deres vilkår lov til at gemme den for evigt. Skriver jeg et indlæg på denne blog, bliver det syndikeret til evt. abonnenter på mit feed, Overskrift.dk m.fl. En vilkårlig læser kan vælge at kopiere det og gemme det til et passende tidspunkt – eller viderebringe det på egne sider. Læs videre “Echoes in eternity”

Google og geografien

Det er ikke mange dage siden, at jeg skrev et indlæg om store Google-ændringer i 2008. Her sluttede jeg med at sige noget om, at 2009 sikkert også ville bringe ændringer.

Og i dag stødte jeg så på en ændring, som jeg endnu ikke havde set på dansk. En søgning på “massage” bragte en lille boks frem under det normale søgefelt. Over boksen stod teksten: “Søger du efter lokale resultater for massage?”. Der er mulighed for at indtaste by og Google tilbyder at huske stedet. Det betyder, at efterfølgende søgninger vil tage højde for, at man søger fra Nr. Snede og tilpasse resultaterne derefter.

I hvert fald i teorien.

I praksis prøvede jeg at taste et par forskellige bynavne ind ved søgningen. Den eneste konsekvens var, at der kom en Google map-box øverst. De organiske resultater nedenfor var helt uændret. Selv da jeg skrev bynavn Vordingborg, som indgår i description-teksten på resultat nr. 10, forblev det på 10. pladsen.

Man bliver altså ikke reelt ført over til et nyt søgeresultat endnu. Det må ellers være Googles ambitioner på sigt.

Et godt link

Formålet med denne blog er ikke at linke videre til andre med en kort intro. Men der skal være plads til undtagelser, også efter kun få ugers liv.

Hvis du følger med på en stribe engelsksprogede SEO eller IM-blogs, er du nok allerede stødt på dette fantastiske indlæg. Ellers følg med her.

Tamar Weinberg har nemlig begået en stor oversigt over de bedste blogposts om internet marketing i 2008. Selvom jeg følger en stor del af involverede blogs i forvejen, er der stadig mulighed for at begrave sig i timevis i velskrevne indlæg, hvis man lyster.

Indlæggene er opdelt i kategorier som Internet Marketing, Local Search, Reputation Management, Social Media og mange flere. Har du interesse i forskellige dele af Internet Marketing, er der nok noget for dig.

Læs indlægget her: Best Internet Marketing Posts of 2008

Amerlog – er al omtale god omtale?

Firmaet Amerlog bygger bjælkehuse. De fik for nylig ørene i maskinen i et forbrugerprogram på TV2, hvori de blev fremstillet som byggesjuskere og konkursryttere. Efter tv-omtalen blev de efterfølgende kommenteret flittigt på flere blogs og i læserbreve. Som jeg tidligere nævnte andetsteds, gik det temmeligt hårdt ud over deres ry på nettet, hvis man søger på deres navn.

Men hvis man søger på deres primære produkt, nemlig bjælkehuse, så kan omtalen faktisk have medført en fremgang. Jeg tjekkede resultatet af søgningen “bjælkehuse”, da udsendelsen lige havde været i TV2. Her lå Amerlog nummer 3-4 stykker. I dag kiggede jeg en gang mere på den søgning, og på førstepladsen lå sørme Amerlog.

Deres historik og backlinks bærer ikke præg af, at de har haft hjælp til deres SEO, så det kan meget vel tænkes, at links fra indignerede bloggere har været med til at forbedre Amerlogs position. Ironisk, hvis det er tilfældet. Pludselig kan Simons Spies’ gamle ord komme til deres ret i Googles søgeresultater.

Google ændrede spillebanen for SEO i 2008

Google fortæller gerne vidt og bredt om de mange ændringer af de bagvedliggende algoritmer, som bestemmer placeringen af hjemmesider i SERPS. (Tal som over 400 årlige ændringer er blevet nævnt).

Men det er ikke kun bag kulisserne, der sker ændringer. Også i selve resultaterne er der sket ting og sager i 2008. Ikke, at det er noget revolutionerende, for søgemaskiner skal udvikle sig ganske som alle andre virksomheder. Men ændringerne har alligevel været store nok til, at spillebanen for SEO blev ændret en smule.

Læs videre “Google ændrede spillebanen for SEO i 2008”