Her er nogle gode links til ressourcer, som net-detektiven kan få brug for. Har du læst med på Sherlock-serien, er dette nok mest en opsummering, men et par nye ressourcer er blevet til.
Google er og bliver netdetektivens bedste ven. Rigtigt mange informationer kan findes, blot ved at søge rigtigt på Google. Som nævnt i tidligere indlæg i dette tema, er site:-søgninger kombineret med Googles cache-funktion et virkelig godt værktøj til at finde ting, der netop er blevet slettet. Nogle gange dukker der også overraskende mængder information op ved en søgning på blot et domæne eller et firmanavn.
Pipl.com er en anderledes deep-web søgemaskine, som kan bruges til personsøgninger. Prøv at søge på dit eget navn. Den kan nogle gange finde sider og profiler, som man selv helt havde glemt.
Wayback Machine er et gigantisk, historisk arkiv over nettets hjemmesider. Stedet, hvor man kan hygge sig med at kigge på gamle siders design eller se, hvordan en politiker formulerede sig for flere år tilbage.
Hvis man har brug for at få uddybet information ud fra et telefonnummer eller en adresse, kan man bruge de gode, gammeldags telefonbøger i en netudgave: Krak og De Gule Sider.
cvr.dk er en god kilde til at finde oplysninger om firmaer. Påstår nogen, at deres firma hedder Sådan-og-Sådan Aps, skal de også kunne findes i cvr.dk under det navn.
DK-hostmaster er en fin kilde til oplysninger om registranterne af .dk-domæner. Har domæneejeren skjulte informationer her, kan det være en indikation af, at man ikke har helt rent mel i posen.
Whois-opslag er også en mulighed for internationale domæner. Her er det dog mere udbredt med skjulte kontaktinformationer, fordi der er langt nemmere tilgang til det. Hvis man f.eks. søger hos whois.domaintools.com, smider de nogle bonusinformationer med om server m.m.
Twitter Search giver nogle muligheder for at søge tættere på real-time end Googles søgninger, f.eks.
Hvis man måtte have interesse i, hvor en given side bliver hostet, kan man f.eks. bruge tjenesten whoishostingthis.com. De er ikke ufejlbare, men giver ofte det rigtige resultat. Af danske tjenester kan netnationen.dk fremhæves for den funktion, der viser, hvilke andre sites er hostet på samme server.
Hurtige proxy-tjenester som Anonymouse eller Hidemyass kan også være nyttige i en snæver vending, hvis man gerne vil have en anden IP-adresse et øjeblik.
Skal man tjekke hjemmesider, kan en backlink-checker være nyttig. Yahoos Siteexplorer er den mest brugte og den, der leverer data til de fleste andre backlink-checkere på nettet.
Har du bud på flere værktøjer, der kan være brugbare for en netdetektiv, så byd endelig ind i kommentarerne.