Google+ giver allerede besøgende

I går skrev jeg et indlæg om Google og sidetitler. Vanen tro promoverede jeg det en smule. Først på Twitter, hvor jeg skrev lidt om det. Lidt senere kom jeg i tanke om, at jeg da også lige kunne dele det på Google Plus, bare for at prøve det.

I dag har jeg så kigget lidt på statistikkerne. Mit link brugte (vanen tro) ikke kampagnesporing, så tallene har en smule usikkerhed.

Twitter

På Twitter fik mit tweet og indlægget stor opmærksomhed (og tak for det). 28 retweets, som medføret 138 klik ifølge bit.ly. (Bit.ly overdriver tallene en kende, tæller ikke kun unikke klik m.m., men nu har du nogenlunde en idé om omfanget)

Google Plus

På Google Plus var resultatet 7 shares og 34 besøgende ifølge Google Analytics. Ikke mængder, der presser min hosting i knæ, men trods alt en pæn andel i forhold til besøgende via Twitter.

Tweetet blev udsendt 13:49 og Google Plus-indlægget blev lagt online kl. 15.13. Så man må gå ud fra, at der nok ikke er mange, der følger mig både på Twitter og Google+, der har set det på Google Plus først.

Google Plus giver besøgende

Min egen lille konklusion her er, at Google Plus faktisk kan drive besøgende indtil min side. For folk der skriver om online markedsføring, er der allerede nu et dansktalende publikum på Google+. Det havde jeg ærligt talt ikke rigtigt regnet med endnu – nok fordi jeg selv har været meget sparsom bruger af den nye tjeneste. Men nu må det vist hellere lige på min tjekliste, at jeg skal huske at dele lidt derinde også.

Har du nogle erfaringer med Google Plus og besøgende derfra, skal du være mere end velkommen til at dele dem i kommentarerne nedenfor.

14 meninger om “Google+ giver allerede besøgende”

 1. Jeg er vildt spaendt p[ hvad der kommer til at ske med Google+. Skal det lykkes Googl…. endelig?

  Som du, bruger jeg ogsaa de forskellige kanaler i min markedsfoering af en blog eller podcast.

  Her er fordelingen af min sidste podcast:

  aNyhed = 4%
  Buzz = 22%
  Facebook = 11%
  Google+ = 11%
  LinkedIn = 1 %
  Twitter = 49%

  Tallen er taget fra min kampagnesporing – altsaa links jeg selv har plantet.

  Det bliver spaendende at foelge udviklingen….

 2. Hej Potter,
  Mange tak for, at du deler data.
  Men du skriver “Buzz”. Som i Google Buzz, den der tjeneste, jeg aldrig nogensinde har rørt, og egentlig regnede for død?

  Og jeg er også virkelig spændt på, om Google+ slår igennem bredt. Selvom datagrundlaget er uendeligt spinkelt, har reaktionen fra mine ikke-geekede bekendte varieret fra “nå ja” til “hvad skal jeg bruge det til”, når de har fået adgang. Og det er altså dem, der aktivt har bedt om adgang på FB eller andetsteds.

 3. Hej Frank

  Fin lille artikel, jeg tror virkelig at man ikke skal undervurdere google plus, jeg tror det er noget man skal hoppe med på hurtigt muligt, vildt at der er så mange der har set din artikel via google plus så hurtigt. Bliver spændende at følge udviklingen med google plus

  Mvh
  Morten

 4. Interessant.

  Tror nu stadigvæk, at Google+ ikke kan undgå at “stjæle” lidt af trafikken fra Twitter.

  Men jeg har observeret en ting ved min egen brug af Google+. Ved hjælp af “Incoming” og “Sparks” er jeg istand til at opdage gode artikler fra folk jeg ikke umiddelbart “follow’er”. Så måske man faktisk kan nå et bredere publikum vha. Google+ end ved Twitter?

 5. Er Google+ ik lidt nørdernes netværk pt? Godt nok er der en del “normale mennesker” derinde, men det er især i online verdenen, at dette nye sociale netværk er blevet boostet. Så det er vel ik mærkeligt, at der er mange online personer derinde.

  Jeg synes faktisk det er mere spændende at se, om Google+ får fat i de “normale” brugere, som idag benytter primært FB… Skal det lykkes for Google at skabe noget socialt netværk, eller er det mest nyhedseffekten, som driver værket pt?

 6. Citat Morten: “Skal det lykkes for Google at skabe noget socialt netværk, eller er det mest nyhedseffekten, som driver værket pt?”

  P.t. tror jeg, at det overvejende er nyhedsværdien, der trækker publikum til, og at Google+ det næste lange stykke tid vil være “opad bakke” for Google. Men jeg hører stadig flere sige, at de begynder at se en værdi i Google+, så måske har Google fat i den rigtige ende.

  Om Google+ bliver en egentlig succes mener jeg, afhænger af, om de forstår at skabe værdi for brugerne – enten ved at fastholde de nuværende brugere og samtidigt skaffe nye og “almindelige” brugere eller ved at blive et nyt socialt samlingssted for professionelle og it-interesserede.

 7. Jeg må erkende, at jeg – når jeg sidder og putter folk ned i mine circles – føler, at google+ på det punkt virkelig er en smule bedre end facebook (jeg bliver en lille smule glad, hver gang putter et nyt hoved ned i en circle). Men det kan selvfølgelig også bare være mig, der er en nørd.

  Jeg kan sagtens forestille mig Google+ som en slags startside, hvorfra al søgning og online social kontakt udspringer – men som andre også er inde på, tror jeg kommer det til at tage tid og Google skal træffe nogle meget velovervejede (og lidt heldige) valg, hvis det skal lykkes.

  Men interessant at du allerede har kunne drive trafik derfra!

 8. Tak, Frank, for et godt indlæg. Glæder mig meget til at læse dine vurderinger af G+. Jeg har kun et begrænset erhvervsmæssigt forbrug af sociale netværk, men oplever G+ lidt som en Twitter/FB hybrid – og det skal jeg vænne mig til. Hvad er det ved G+, som efter din mening betinger den trafik-succes, det har været for dig?

 9. @alle,
  Jeg er helt enig i, at Google+ pt. er mest for onlinenørder og first-movers af forskellig slags. Og den større succes afhænger af, om de kan flytte de brede masser væk fra Facebook. Der er jo nogle netværkseffekter, som gør, at det godt kan være en svær proces.

  Og jeg ved ikke rigtigt,om det er Twitter eller Facebook, der skal føle sig mest truet. For i hvert fald i DK, er Twitter jo aldrig slået igennem bredt, men bruges netop af onlinenørder og first-movers. Og får en stor del af denne gruppe bedre smag for Google+, så kan Twitter godt ende som taberen.

  @Adler,
  Jeg har tænkt en del over, hvorfor jeg har fået så forholdsvis mange besøgende fra Google+. (Hvor jeg pt er i godt 250 personers cirkler, sammenlignet med over 800 followers på Twitter). Jeg tror primært, at det skyldes, at jeg bliver fulgt af nogle andre på Google+. Herunder at mange nok har haft en tendens til bare at tilføje løs fordi Google Plus er nyt og spændende. Jeg kan i hvert fald observere noget interaktion derinde med folk, som jeg ikke har bemærket på Twitter.

 10. Lidt en overraskelse – du gav mig lige en anelse mere blod på tanden med at bruge Google+ lidt mere aktivt ved min egne blogindlæg. Tror jeg vil starte med at poste det sidste indlæg og se om det giver noget respons 🙂

  Jeg har også bemærket interaktion med folk som jeg ikke kender igennem Twitter, men hvor jeg tror at jeg blot er blevet anbefalet til dem.

  Det skal blive spændende at følge hvordan det udvikler sig. Har også overvejet at få implementeret en +1 knap på webshoppen http://e-scarf.dk, men jeg er endnu ikke helt overbevist om at det vil give nogle resultater – Hvad synes du?

 11. Jeg kan ikke helt blive klog på +1 (eller Facebook likes for den sags skyld) i forhold til webshops. På den ene side er det nogle parametre, der kan betyde noget i forhold til ranking, og på den anden side ved jeg ikke, hvor mange webshop-kunder, der vil bruge dem. Jo, de faste, som man kan nå gennem sit nyhedsbrev m.m. kan nok lokkes til at trykke på dem, hvis man opfordrer til det – men ellers?

 12. I forhold til Likes eller +1, så kan det have en rigtig god værdi at placere dem i slutningen af købsforløbet, når kunden har afsluttet sin ordre. På det tidspunkt er han/ hun positivt stemt overfor virksomheden og vil i mange tilfælde også gerne dele sit nye fantastiske køb med venner og familie.

  Lav det eventuelt via en pop-up på kvitteringssiden, så den nye kunde skal sige aktivt ja- eller nej tak til det.

  På den måde vil det ofte være en god oplevelse for både kunden og for den pågældende virksomhed. Ha’ en rigtig god dag!

 13. Nu har jeg holdt lidt øje med Aminos G+ knap, og jeg er langt fra imponeret af resultatet. Et så stort site, med så meget trust, så mange It/SEO/markedsføring folk (der godt kender til G+), ikke kan mønstre mere end 229 +’er.

  Martin @ Jeg har smidt min facebook side, ind på kvitterings side “Tak for købet… skal du ikke lige synes godt om vores Facebook side?”. Det er faktisk et ret stor del af kunderne der gør det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *