SEO for begynderere

I aften har jeg taget hul på et nyt tiltag her på bloggen.

Jeg har indført en sektion for Begynder-SEO. Ikke fordi jeg vil ændre bloggens fokus eller satse på en anden målgruppe. Nej, formålet er egentlig bare at samle en lang række begynderspørgsmål og tips i hvert deres indlæg, så jeg har noget at henvise til, når jeg hjælper folk på fora eller andetsteds.

Som udgangspunkt vil jeg tilbagedatere de her begynderindlæg til 1975, så de ikke dukker op i de vanlige læseres RSS feeds og mine stamgæster bliver skuffede over at møde svar på begynder-spørgsmål, når de forventer et nyt indlæg i vanlig stil. (Så kan jeg gradvist fase indlæggene ind på det rigtige årstal, som tiden går).

Du kan finde alle indlæggene under kategorien “Begynder-SEO“, og ellers vil det her indlæg blive opdateret hen ad vejen, så der vil være direkte links til alle indlæggene.

Det første begynder-indlæg handler om at blive indekseret i Google og kan findes her: “Hvordan bliver jeg hurtigt optaget på Google?

Det næste indlæg handler om Adwords til fast pris.

13 meninger om “SEO for begynderere”

 1. Jeg synes da det er et fint tiltag Frank.
  Også selvom jeg er fast læser her på bloggen. Det er altid godt at få rusket op i nogle af de gamle og vanligt brugte tricks. Der kunne jo være et enkelt eller to som var smuttet i farten 🙂

 2. Tilbagedatering og frem.. der var noget opdatering jeg ikke lige havde tænkt 100 % igennem mht. til Zooka’ indeks og relevans. Har du nogen anelse om hvad andre søgemaskiner etc. måske syntes om den manøvre?

 3. @Kim,
  Skal det forstås sådan, at du synes, at jeg bare skal lade begynderindlæggene indgå i bloggen på normal vis i stedet for tilbagedatering?

  @Claus,
  Det har jeg ærligt talt ikke tænkt så meget over. URL og indhold forbliver jo uændret, så jeg tvivler på, at det har den store effekt i forhold til Google, f.eks.

 4. Hej Frank

  Rigtigt godt tiltag, jeg synes det er fint at du kan levere den service til dem du hjælper.
  Og jeg vil godt støtte den ide med tilbagedatering, da det nok vil få mange af dine faste læsere til at droppe din rss hvis der kommer en større mængde begynderstof.

  Jeg ved at hvis frekvensen af uinteressante indlæg er for stor, eller stiger for meget afmelder jeg mig straks, der er jo kun 24 timer i døgnet… 🙂

 5. Jeg ved ikke om du skal tage dem med i dit normale feed. Tror du kan have ret i at det kan skræmme nogle væk, hvis niveau’et bliver sænket. Omvendt kan der jo så komme flere nye og mere uerfarne til.

  Men jeg tror hellere jeg ville beholde de faste læsere, end at satse på at samle nye op hvis det stod mellem de to parter.

  Du kunne evt. lave et feed over dine “nybegynder”-artikler. og så holde dem ude af dit normale feed.

 6. @Kim & Janno,

  Jeg ville jo formentlig selv droppe mig, hvis der pludselig kom en strøm af begynderindlæg. Og der skal ikke herske et øjebliks tvivl om, at min førsteprioritet er at holde fast i mine nuværende læsere.

  Så jeg fortsætter med at tilbagedatere den lille stak begynderindlæg, der kommer.

 7. Hej Frank. Tak for inspirerende læsning, vil klar begynde at bruge din blog fremover med henblik på mere viden om SEO til min egen lille e-butik som jeg arbejder med at lancerer. I øjeblikket arbejder jeg med linkbuilding og skal snart i gang med noget SEO så din blog er jeg perfekt til en fyr som mig :-)Jeg vil nok i nær fremtid stille en del spørgsmål herinde så håber i vil bære over med min uvidenhed da det er helt nyt. Tak endnu engeng 🙂

  Mvh
  Frank Rasmussen.
  http://www.gatewayshop.dk

 8. Hej Frank,
  Du er naturligvis velkommen til at følge med. Der skal nok komme en del flere begynderindlæg på i den nærmeste fremtid.

 9. Det er lidt siden at den sidste post er kommet her, men når jeg ikke har været så dybt inde i din blog tidligere, så skal én gang jo være den første. Det er kanon, at der er lidt for alle nivaeuer. Får man evt. en feed, hvor niveauet er for lavt, så kan man vel bare lade være med at klikke videre. Tak for super inputs!

 10. Hej Thomas,

  Tak for rosen. Men siden jeg satte dette lille projekt i værk, er jeg blevet ekspertblogger på Amino i kategorien SEO for begyndere, så mine begynder-indlæg havner derovre i stedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *