Om “Den synlige mand”

Hvorfor “Den Synlige Mand”?

Hvorfor har jeg valgt sådan et underligt navn som “Den synlige mand” til min blog?

Enhver der er aktiv på nettet kan lige så godt først som sidst indse, at man bliver synlig. Man efterlader spor, mister kontrollen over det skrevne og træder frem til skue. I større eller mindre omfang – men synlig bliver man. Hos Google, Wayback Machine, Debatfora, andres blogs, scraper blogs og mange andre steder.

Jeg er aktiv på nettet, og det gør så mig til en synlig mand – og bloggen blev derfor navngivet derefter.

Hvem er Den Synlige Mand?

Billede af Frank Hellerup Madsen

Hvem er Den Synlige Mand så? Jeg hedder Frank Hellerup Madsen, og i helt korte træk er jeg en mand årgang midt-halvfjerdserne, som arbejder med SEO og beslægtede discipliner.

Jeg har i mange, mange år været flittig netbruger. Begyndte helt tilbage, før nogen havde tænkt på søgemaskiner og brugte noget så underligt som Gopher og ftp-opkoblinger via universitets maskiner til mine allerførste spæde erfaringer med det store internet.

Efterfølgende nåede jeg sågar at holde foredrag på min første arbejdsplads om internettet, og hvad det var for noget. Ganske underholdende at være lidt banebrydende nørd dengang i midt-halvfemserne.

Siden faldt interesseren så på søgemaskiner og online markedsføring, og det har jeg så beskæftiget mig så meget med, at jeg nu er selvstændig og lever af at sælge mine ydelser på området. Det kan du læse mere om her.

Om bloggen

“Den synlige mand” er mit bud på en blog om online synlighed og SEO. Emner, som jeg finder spændende og gerne beskæftiger mig med i det omfang, tiden tillader.

Jeg startede bloggen, fordi jeg manglede et sted at skrive længere ting om søgemaskineoptimering m.m., end hvad der lige passede ind i kommentarer på andres blogs eller i indlæg på iværksætterforummet Amino, hvor jeg hyppigt har deltaget i SEO-tråde.

Ambitionen er at dele ud af viden og betragtninger på området samt at levere nogle originale bidrag til SEO-verdenen gennem nogle stykker egen research. En slags kollektiv “tak for hjælpen” til de SEO-folk, der gerne har delt ud af viden og på et tidligere tidspunkt gjort mig klogere på emnet.

Bemærk, at bloggen her også indgår i forskellige tests. Derfor lever den sjældent op til de fleste anbefalinger for optimal søgemaskineoptimering.

Kommentarpolitik:

Her på bloggen har jeg samme lave tolerance overfor spammy kommentarer, som jeg har alle andre steder på nettet. Det betyder, at jeg ikke vil tøve med at trykke på “spam this”, hvis nogen begynder på keyword stuffing i navnefelter eller andre tilsvarende numre. Bare skriv dit rigtige navn eller i sjældne tilfælde dit webkaldenavn, så skal alt nok gå fint.

Cookies, tracking osv.

Her på sitet bruger jeg Google Analytics til at spore de besøgendes brug af mit indhold. Analytics sætter en cookie i din browser. Vil du undgå dette, kan du slå javascript fra, da Analytics-koden er javascript-baseret.

Desuden kan det ske, at det sættes en såkaldt Doubleclick-cookie, der kan bruges til at målrette min efterfølgende annoncering mod dig. Synes du ikke, at det er tiltalende, så slå javascript fra, eller slet dine cookies efter besøg her på sitet.