Google og geografien

Det er ikke mange dage siden, at jeg skrev et indlæg om store Google-ændringer i 2008. Her sluttede jeg med at sige noget om, at 2009 sikkert også ville bringe ændringer.

Og i dag stødte jeg så på en ændring, som jeg endnu ikke havde set på dansk. En søgning på “massage” bragte en lille boks frem under det normale søgefelt. Over boksen stod teksten: “Søger du efter lokale resultater for massage?”. Der er mulighed for at indtaste by og Google tilbyder at huske stedet. Det betyder, at efterfølgende søgninger vil tage højde for, at man søger fra Nr. Snede og tilpasse resultaterne derefter.

I hvert fald i teorien.

I praksis prøvede jeg at taste et par forskellige bynavne ind ved søgningen. Den eneste konsekvens var, at der kom en Google map-box øverst. De organiske resultater nedenfor var helt uændret. Selv da jeg skrev bynavn Vordingborg, som indgår i description-teksten på resultat nr. 10, forblev det på 10. pladsen.

Man bliver altså ikke reelt ført over til et nyt søgeresultat endnu. Det må ellers være Googles ambitioner på sigt.

5 meninger om “Google og geografien”

 1. Hmm, jeg får ikke den mulighed når jeg foretager søgningen :S

  Men det lyder da meget smart set fra brugerens side. Hvis det så ikke helt virker så er det jo knap så fedt, men måske det er på forsøgsplan og bliver bedre med tiden, som mange af Googles funktioner jo plejer at gøre…

  1. Hej Kim,
   Jeg har klart opfattelsen af, at det stadig er på forsøgsstadiet i DK. Især når det bliver vist sporadisk, og du ikke kan fremprovokere det.

   Jeg læste tidligere om fænomenet på en amerikansk blog, hvor der netop var beskrevet, at det skulle påvirke søgeresultaterne. Så jeg er slet ikke i tvivl om, at der bliver produktudviklet på det hen ad vejen.

 2. Hej Martin,
  Ja, ingen tvivl om, at geografien på mange typer søgninger kommer til at spille en større og større rolle hen ad vejen – selv i et lille land som Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *