“Min side er forsvundet fra Google”

Panik! Du skulle ind og tjekke din ranking på dine yndlingsord på Google og pludselig var din hjemmeside ingen steder at finde. Helt forsvundet fra Google! Hvad gør du nu?

En situation, som mange har oplevet – og som regel har der i virkeligheden ikke været grund til panik. Men det forhindrer ikke forum-tråde med overskriften “Min side er forsvundet fra Google” til at udvikle sig mere eller mindre paniske i mange tilfælde.

Er din side forsvundet, så træk vejret roligt og gå gennem følgende spørgsmål først, før du panikker igen:

Er din side ny?

Start her: Hvis din side er helt ny i Googles indeks, vil den være ustabil i den første periode. Den vil hoppe noget op og ned i placeringer og ikke mindst vil den nogen gange hoppe helt ud af indekset. Den kan godt være væk i en hel dags tid, uden at det betyder noget som helst. Så vent! Slå koldt vand i blodet, find tålmodigheden frem og fortsæt med at arbejde på siden.

Er din side helt væk?

Tjek om din side er helt ude af indekset ved at bruge “site:ditdomæne.dk” i Googles søgefelt (uden citationstegnene). Så vil du få en opremsning af de sider på dit domæne, som Google har indekseret. Kommer der data frem, når du skriver denne søgning, er du ikke smidt ud af indekset.

Er det kun et enkelt søgeord?

Er det kun på et enkelt søgeord, du ikke kan findes, kan det skyldes forskellige ting. En af dem er, at du har “overoptimeret” din side (eller rettere optimeret den forkert) og har udløst en trigger til en korrektion i Googles algoritmer. Eksempelvis hvis du har dit keyword stående alt for mange gange på siden, kan du godt risikere at droppe mange sider tilbage på bestemte søgninger. Eller man kan have fået linket lidt uhensigtsmæssigt som det skete for Lars Bachmann, der ellers er en dygtig SEO’er.

Er du faktisk forsvundet helt fra Google?

Hvis det usandsynlige måtte være sket, at din hjemmeside er helt væk fra Googles indeks, og det ikke skyldes, at den er ny, og du har ventet nogle dage – uanset om den er ny eller gammel. Ja, så er på det tide at gå i panik. Enten det, eller tænke meget nøje over, hvad der kan have været årsagen til, at din side blev smidt ud. Kan du selv komme i tanke om, at du har gjort noget, der var helt imod Googles retningslinier, kan du selv begynde at rydde op.

Når du så er sikker på, at din hjemmeside er helt ‘clean’, og der slet ikke kan findes mere snavs, set med Googles øjne – så kan du via Google Webmaster Tools indsende en såkaldt ‘Site reconsideration request’. I sådan en beder man Google om at kigge pænt på ens side og optage den i indekset igen. I ansøgningen skal man gøre nøje rede for, hvad der var galt med siden før, og hvad man har gjort for at rette op på skaderne igen.

Og så skal man sikre sig, at ALT er ryddet op. Der skal ikke været noget småsnavs tilbage i hjørnene, for man får efter sigende kun en enkelt chance. Lad være med at prøve på at snige noget igennem. Er du i tvivl, så hyr hellere en SEO-kyndig i nogle timer til at gennemgå dit site, før du sender ansøgningen.

10 meninger om ““Min side er forsvundet fra Google””

 1. Det skete sjovt nok for et helt nyt site jeg har. Ok, det har også temmelig mange sider at byde på. Men ikke desto mindre havde jeg også hånden over panik knappen. Dog fik jeg lige en hjælpende hånd af en fælles ven, og tingene begyndte at se lysere ud meget hurtigt..

 2. Ja, nogle gange skal der ikke så meget til.

  Jeg har en side, som jeg havde tilmeldt til en stribe kataloger – stille og roligt, som man jo skal. Uheldigvis blev en del af dem åbenbart godkendt på nogenlunde samme tid, så inden for 6 dage fik jeg 50 nye indgående links (dog ikke alle fra kataloger), hvoraf en stor del af dem havde samme ord i linkteksten. Da siden i forvejen kun havde lige over 100 indgående links, så var det pludselig 50 % nye links oven i med ensartet linktekst inden for kort tid, og det kunne Google ikke lide.

  Siden røg helt ud af top 200 på det søgeord (fra nr. 6), og den er ikke kommet tilbage, selvom det er ved at være et par måneder siden. Til gengæld begyndte en anden side at komme frem med samme søgeord, men da den nåede top 40, så røg den under 100 igen – op og ned uden nogen som helst ændringer og optimeringer.

  Alle andre placeringer forbedres til gengæld stille og roligt uden nogen videre indsats.

  Det er lidt skræmmende, hvis der ikke skal mere til. Det kan nemt misbruges ved at link builde “for” konkurrenterne, selvom det jo nok blot vil gavne dem på langt sigt.

 3. Hej Michael,
  Jeg ville ikke turde løbe an på at det skulle kræve to forsøg. Men jeg har ikke konkret erfaring med forsøg nr. 2, så jeg kan ikke helt udelukke, at man måske kan få to i nogle tilfælde?

  Hej Claus,
  Nye sites kan give svedige håndflader. Jeg har efterhånden prøvet alle variationer af hoppen ind, ud, op og ned i indeks, delvis indeksering, sider der er gået AWOL i dagevis og meget mere. Heldigvis holder de nye sider op med at være nye på et tidspunkt 🙂

 4. Hej Johnny,
  Før jeg rigtigt begyndte at læse op på SEO, præsterede jeg nogenlunde det samme som dig. En nystartet side holdt først en søgemaskinefest, hvorefter den dumpede ned på pladser som nr. 400-500 på næsten alle hidtigt godt placerede udtryk i 2-3 måneder, før comebacket kom.
  Mit råd vil være at fortsætte med at arbejde med siden stille og roligt. Skaffe den lidt flere links med blandet ankertekst og fylde noget mere indhold på.

 5. Hej Frank

  Ja, det er også det, jeg forventer, der vil ske. Men det overrasker lidt, at det kun er på det ene søgeord, at jeg er røget ned. Jeg havde lidt en forventning om, at der ville ryge et par stykker mere, hvor jeg også har presset citronen lidt. 🙂

 6. @Johnny:
  Og problemet er jo netop, at man godt kan opbygge sine links stille og roligt – men man ved desværre bare ikke, hvornår de bliver indekseret.

  Men jeg kunne godt tænke mig at høre flere bud på, hvad man konkret kan gøre for at komme ud af den frygtede “sandkasse”.

 7. Morten,
  Nu skal man passe på med ikke at forvirre begreberne. Sandbox (i det omfang den måtte insistere endnu på engelsksprogede sites) er en lang periode, hvor sites ikke kan ranke højt på konkurrenceprægede ord, før siden har fået en vis alder. Det er ikke det, der er tale om her. (og det har for så vidt aldrig eksisteret på danske sider).

  Men løsningen er i mine øjne omtrent den samme. Fortsæt med at arbejde på siden, udbyg indholdet og skaf kvalitetslinks, så Google bliver bekræftet i, at det ikke er en spamside.

 8. Hej Frank

  Jeg har fundet en lille fejl i dit indlæg… sorry! 😉

  Sitesøgning… prøv at følge dit eget eksempel med denne side… den er så slet ikke indekseret… hehe…

  Den søgning du beskriver skal foretages uden www … og jeg ved at du ved det er sådan…

  Ang:reconsideration request, så tvivler jeg på at man får 2 forsøg… og det mener jeg heller ikke thomas siger…
  Så er du udelukket fra serps, så ryd ordentligt op 1.gang… præcist som Frank skriver – det er meget vigtigt…

 9. Hej Janno,

  Tak for rettelsen. Du har helt ret i, at man skal nøjes med domænenavnet, hvis man lige som mig har valgt at bruge domænet uden www. Det gik åbenbart lidt stærkt, da jeg skrev det afsnit.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *