Et års fødselsdag for bloggen

Så er det fødselsdagstid på bloggen her. I dag er det et år siden, at jeg skrev det første rigtige indlæg og åbnede ballet herinde. Så kan jeg jo passende gøre status og reflektere lidt over, hvad der er sket herinde.

Det er i alt blevet til 47 indlæg fra min hånd (+ et enkelt gæsteindlæg). På statistikken hen over året har jeg konstateret, at denne blog i høj grad er en nyhedsdrevet blog. Dvs, at besøgstallene direkte afspejler, hvornår der bliver postet nye indlæg. Da jeg stort set intet SEO-arbejde har gjort på bloggen, er det ikke overraskende, at der ikke kommer ret mange besøgende via søgemaskinerne.

Men nogle gode placeringer i Google er det dog blevet til. Mest stolt er jeg af min topplacering på “sølvpapirshat“, som rent faktisk tiltrækker nogle besøgende fra tid til anden :o)

Det mest læste indlæg har været min dobbeltanmeldelse af de to store, danske SEO-bøger. Men også min oversigt over danske SEO-twittere og gæsteindlægget fra Jan Kaczmarek om Google og meta descriptions trak mange besøgende. Desuden skal nævnes mit tip om at udnytte sine sekundære sider til intern linkbuilding og mit Sherlock-tema, der kom ind som de næste på listen. (Ja, regner jeg alle indlæggene i Sherlock-temaet med, var det suverænt den mest populære feature på bloggen).

Det ses altså, at det kan betale sig at skrive originale gæsteindlæg herinde (baseret på det ene af slagsen, der har været), og du er naturligvis altid velkommen til at henvende dig, hvis du har en idé til et gæsteindlæg eller bare ønsker til en type indlæg, du gerne ser mig skrive.

I den mere seriøse ende af skalaen, har jeg været mest glad for den gode modtagelsen bloggen har fået, og den fine interaktion, der har været med gæsterne herinde. I alt 373 kommentarer er det blevet til indtil videre og en rigtig god dialog med mange folk med interesse for online markedsføring og synlighed. Altså rigtige kommentarer. Dem som Akismet fanger for mig, springer vi elegant henover i denne omgang.

Jeg tør allerede nu spå, at der kommer til at ske mindst lige så meget i det kommende år, som i det forgangne, både på bloggen og udenfor i søgemaskinernes verden. Så følg du fortsat med her, kære læser, så vil jeg gøre mit bedste til at gøre bloggens andet år endnu bedre end det første.

Godt nytår, når du kommer så langt.

15 meninger om “Et års fødselsdag for bloggen”

 1. Jamen tillykke Frank!

  Jeg vil da allerede se frem til nogle nye gode indlæg i det nye år. Hvis jeg snart kommer på banen skal vi da helt klart have en sølvpapirshats-konkurrence

  / Emil

 2. Dejligt at du blogger – det er jeg rigtigt glad for.

  At du så har sat dig på “sølvpapirshat” er jeg godt træt af – hvem ved om man en dag har brug for en god placering på det søgeord…

  Det er rigtigt lækkert med alle de her “status” indlæg – spændende og lærerigt.

  Hvad mener du med at du ikke har lavet seo på din blog?

  Og kanont med så mange kommentarer – det er rigtigt flot – og xtremt værdifuldt. Det kan du godt være stolt af.

  Godt nytår.

  Potter

 3. Tillykke med fødselsdagen Frank. Jeg synes det er en fremragende blog du kører her, og du rammer i hvert fald plet mht. mine interesser.

  Så jeg ser helt sikkert frem til endnu et år på den synlige mand.

  Og godt nytår når vi når dertil i morgen 🙂

 4. Tillykke til densynligemand.dk pg til dens opfinder FHM…

  Jeg har nydt at læse med og kan kun bidrage til koret af tilfredse besøgende der roser dig for din indsats…

  jeg ser frem til hvad år 2 måtte bringe, og vil samtidigt ønske dig og alle dine læsere godt nytår…

 5. @Alle, Tak for hilsnerne. De luner.
  Som allerede skrevet, vil jeg gøre mit bedste for at være mere produktiv og skabe mere liv på bloggen i dens andet leveår.

  @Potter,
  Jeg skriver, at jeg stort set intet SEO-arbejde har gjort på bloggen, fordi jeg med få undtagelser ikke har gjort noget af følgende:
  Arbejdet aktivt med linkbuilding
  Researchet søgeudtryk og optimeret mod dem
  Tænkt meget over søgeord i titler
  Optimeret den interne linkstruktur på bloggen
  Skrevet descriptions til indlæg (installerede faktisk All-in-One-SEO-plugin meget sent)

  Bloggen har jo også fra tid til anden dannet rammen om nogle eksperimenter, og det var også planen, at den skulle være prøvekanin for gradvist implementering af flere af ovenstående forbedringer i løbet af 2010. Men nu må vi lige se, hvad året bringer.

 6. Hey Frank

  Tillykke med fødselsdagen. Egentlig utroligt at det “kun” er et år du har været i gang. På den gode måde, føles det som længere 🙂

  Bliv endelig ved med dine spidsfindige vinkler på metoder og forslag, som gavner mange almindelige dødelige 🙂

 7. Stort tillykke med 1 året Frank 🙂
  Har været spændende at følge med på bloggen og glæder mig til mere fra din side af, den rammer også lige ned i mine interesseområder. Ville håbe jeg selv kunne producere alle de indlæg du har formået.

 8. Et lidt forsinket tillykke herfra også.

  Ser frem til endnu et år med gode blog indlæg.

  Altid en fornøjelse lige at læse med her, uanset om det er dig eller nogle gæstebloggere der har skrevet herinde, har det altid været to the point indlægs, hvor vi alle kan være med.

 9. @Jacob,
  Jeg føler også nogle gange, at jeg har været i gang i mere end et år. Men det har været et godt år, så jeg fortsætter gerne. Om ikke andet ville det være spild af alle de kladder og ideer, som jeg har liggende, hvis jeg stoppede nu 🙂

  @Claus,
  Tak – og jeg fortsætter gerne med at skrive blogindlæg i samme tempo, hvis du fortsætter med at producere websites 🙂

  @Koluda,
  Tak. Jeg prøver at gøre de fleste indlæg nogenlunde læselige for folk med interesse i SEO og beslægtede discipliner, så det glæder mig, at du kalder dem “to the point”.

 10. @Frank: Vedr nye websites, lad mig lige lufte en lille ide jeg fik efter dagens snak på Twitter, omkring skift af webhost for bla. at forbedre hastighed på blogs.
  Kunne jo nok ret nemt lave en side til at måle hastigheder og vise overskueligt for de forskellige webhosts i Danmark (gældende alle deres http og mysql servere). Kunne laves hvis vi var flere om at oprette en “dummy” blog på nogle af vores domæner så vi kunne ramme så mange servere som muligt. (Kan lave noget ens indhold alle skal importere til bloggen)
  Når måleparametrene er ens, kan vi måle på samme type indhold hvilket burde give en nogenlunde sigende værdi (især til sammenligning). Hastighed er og bliver en vigtig værdi i valget af webhost.

  Er det mon en ide med sådan et site? Findes det i forvejen? har ikke lige kunne finde noget ordentligt (og undskyld jeg lige bryder ind i fødselsdags snakken, men blev for meget til 140 på Twitter 🙂 )

 11. Hej Claus,
  Det lyder som en rigtig fin idé. I mine noter har længe ligget på tegnebrættet en hastighedstest på mine forskellige hostingudbydere, og jeg havde netop også tænkt mig at teste hhv. en ren WP-installation med et par siders tekstindhold og en simpel html-side.
  Jeg synes, at det lyder som en spændende idé – og også en der bør kunne trække nogle besøgende. Der kommer kun større fokus på hastighed her i 2010 efter Googles annoncering om, at det bliver en parameter i ranking.

  Jeg kender ikke et tilsvarende site i forvejen, så det bør kunne tiltrække en smule opmærksomhed også.

 12. Tillykke med fødselsdagen Frank. Det har været spændende at følge med på bloggen her, hvor du jo ofte tager interessante emner op.

  Også tak for en hyggelig aften i Holstebro ifm. DM09. Det var sjovt at møde dig (og Potter) IRL og få vendt verdenssituationen over et par øller 🙂

  Ser frem til mange spændende indlæg i det nye år.

 13. Hej William og Mogens – og tak.

  Det var rigtig hyggeligt at kunne stikke hovederne sammen i Holstebro, Mogens. Må der blive lejlighed til den slags fra tid til anden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *