Tjek backlinks med nyt dansk SEO-værktøj

Tidligere har jeg skrevet et indlæg om, at det måske kan være slut med backlinktjekkere, som vi kender dem. (Hvis Yahoo lukker og slukker for deres Site Explorer). Derfor bliver alternative muligheder for at tjekke linkprofiler endnu vigtigere. Og der er netop kommet sådan en alternativ mulighed. Og det er endda et dansk-udviklet værktøj.

Sitexploration
Der er tale om værktøjet Sitexploration, som er blevet bygget af Claus Valgren Christensen. Claus har tidligere gjort sig bemærket ved at arbejde på en helt ny søgemaskine, nemlig Zooka – og det er erfaringerne herfra, der har være medvirkende til at give inspiration og ballast til at bygge sin helt egen backlinktjekker.

En komplet backlinktjekker med egne data
Jeg har haft den store glæde at være betatester på Sitexploration, og har oplevet det udvikle sig i lyntempo. I mine øjne er det nu et rigtig solidt værktøj, og et virkelig godt alternativ til alle de Yahoo-baserede løsninger. Det giver stort set alle de muligheder, man ønsker sig i en backlinktjekker og du får mulighed for at få hurtigt overblik over domæner, der linker, og hvilke ankertekster, der bliver brugt.

Data i Sitexploration stammer fra Claus’ eget Centiverse-projekt, som også har været rygraden i den tidligere nævnte Zookasøgemaskine, hvilket giver Sitexploration den fantastiske egenskab, at det lever på sine egne data og ikke er afhængige af andres API’er og nåde.

Betalingsværktøj
Altså har vi her et danskudviklet værktøj, der vil kunne leve videre, når/hvis Yahoo drejer nøglen om. Det skal nævnes, at det er et betalingsværktøj, hvor man skal have pengene op af lommen for at kunne bruge det. Den gratis version er blot til smagsprøve. Skal du teste det, skal du have 70$ op af lommen om måneden for adgang til et såkaldt “Pro”-abonnement, der giver adgang til op til 1.000 links.

Hvor udbredt vil det blive?
Mit bud er, at efterspørgslen hos de brede masser vil være begrænset, så længe Yahoo Site Explorer leverer et gratis værktøj. Men at Sitexploration naturligt vil finde sin plads i våbenarsenalet hos os professionelle SEO-folk – og at der vil være et rigtigt stort potentiale for vækst hos Sitexploration, hvis Yahoo lukker Site Explorer.

Har du brug for det?
Hvis du som mig gerne vil have adgang til nogle rigtigt gode data med lækre sorteringsmuligheder og mulighed for komplet download i csv-format, så man kan nørde videre med dem i Excel. Ja, så bør du mindst hive pengene op af lommen til en måneds test.

Hvis du blot tjekker backlinks på en enkelt side eller to om måneden, er det nok ikke noget for dig. Der kan du godt få dækket dit behov gratis andetsteds.

Men klik ind på siden og kig lidt på den gratis test. Så får du i hvert fald en lille fornemmelse af, hvad Sitexplorer kan. Jeg er i hvert fald glad for det, og glæder mig til at bruge det fremover.

56 meninger om “Tjek backlinks med nyt dansk SEO-værktøj”

 1. Ja jeg synes også, at det er et rimelig lækkert værktøj. Claus gav også mig lov til at betateste, og jeg muligheden for at downloade til .csv-fil er en fed detalje.

  / Morten

 2. Problemet er, at der ikke rigtigt findes nogle værktøjer ud over Yahoo, der har data for det danske område af Indernettet.

  Så totalt fedt at Claus har fået lavet et værktøj!

 3. Jeg synes der mangler forklaring på, hvad man får for sine penge,
  og hvad man kan bruge det til. Sitet er for indforstået, hvis det skal benyttes af en større brugerkreds.

 4. Det er ikke så tosset et værktøj. Er grænse for testcrawl 15 links? Det er måske lig ei underkanten til at danne sig et solidt overblik — måske det kunne kombineret med en opgørelse af totale antal links, der findes (blot antal, ingen yderligere information).

  Det ville yde min motivation for at betale for pro-udgaven.

  Er det kun DK-servere / domæner, der crawles?

  Alt godt,

  Kasper

 5. Spændende med et dansk værktøj.

  Hvordan vurdere du datagrundlaget for værktøjet? Det er selvfølgelig en kæmpe force hvis Yahoo lukker ned, men så længe Yahoo kører, kan dette værktøj så konkurrere med dem som bruger Yahoo som datagrundlag?

 6. Mange tak for en fin og præcis anmeldelse af Sitexploration, og igen rigtigt mange tak, fordi du valgte at stille op som betatester. Faktisk vil jeg lige benytte lejligheden til at takke alle der har brugt tid som betatester. Men det er slet ikke slut, for nu begynder det rigtige sjove. Nu er fundamentet på plads, det er nu Sitexploration skal formes, og det er her folks ønsker og min teknologi gerne skal gå op i en højere enhed. Der er faktisk en hel liste af ny funktionalitet der er under udarbejdelse, der vil ramme systemet en ad gangen.

  Som du også skrev d. 3 marts – det er faktisk gået lynhurtigt med at få udviklet den!! – så står Yahoo altså med det ene ben ude af døren, hvilket jo kun kan gælde mig.. nu!

  Det er så mit eget postulat det her: Lige meget hvordan man vender regnestykket, så er det ikke i nogle søgemaskiners interesse, at folk har kendskab til detaljerede link informationer, specielt ikke når de nu vejer tungt i både Bings og Googles algoritmer. Så hvorfor skulle Microsoft Bing overhovedet ønske at videreføre den del af Yahoos teknologi.

  Som Søren også er inde på, så har Yahoo data, men slet ikke alt her oppe i norden. Under betatesten, sendte jeg Rosenstand et screenshot, hvor jeg hoverede lidt over at Sitexploration rendte fra Yahoo i totaler, og der er stadig mange millioner sider i Centiverse der kan/skal arbejdes på. Så systemet bliver bare bedre og bedre for hver side der analyseres.

  @Morten – Det er Frank der skal have æren for .csv delen – ikke fordi han har bygget den del 🙂 – men jeg havde overhovedet ikke skænket den funktion en tanke.

  @Bjarne – Sitet er målrettet SEO-Folk, hvad de så vil bruge den link information til må være op til dem.
  F.eks. kan du med et klik for information om hvilke anker tekster en given konkurrent bruger i sin SEO kampagne.

  @Kasper – Lige nu er grænsen 15 links (45) hvis man søger på en ren ankertekst, men en god idé med totale antal links. Den vil jeg lige arbejde lidt på!
  Det er ikke kun DK-server / domæner. Lige nu er der åben for .dk, .no og alle sider på dansk/norsk.

 7. Tak for alle kommentarerne.

  @Bjarne,
  Du har ret i, at Claus mangler noget polish og sælgende tekster, hvis han vil have optimeret sit salg, men mon ikke det kommer hen ad vejen. Nu ved jeg, at han har knoklet for at få systemet klar til launch i første omgang.

  @Jacob,
  Jeg har sideløbende simultantestet Sitexplorer mod Yahoo, og på nogle områder har Sitexplorer allerede data med, som Yahoo ikke har. (som Claus også er inde på i sin kommentar ovenfor). Jeg vil mene, at med noget fortsat produktudvikling vil Sitexplorer løbe fra Yahoo indenfor den nærmeste fremtid. Pt. er de “too close to call” i brugbarhed.

  Og helt generelt skal man slet ikke kimse af et dansk værktøj, hvor der er så nem mulighed for kontakt og kommentarer til hovedudvikleren. Selvfølgelig har jeg mest oplevet det i en beta-fase, hvor alting alligevel har været under opbygning, men jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at Claus også fortsat vil være lydhør overfor gode forslag til forbedringer.

 8. @Claus,
  det ser interessant ud! Et lille forslag til en forbedring, som ikke tager mange minutter at indføre: Var det en idé at sætte title-tag på din ikoner øverst til venstre som en lille “on-line-hjælp” til nye brugere? 🙂

 9. @Jakob
  Sitexploration har adgang til enorme mænger data. Der ligger lige nu omkring 120 (mio) HTML sider og venter på at blive crawlet. Nu ligger landet således at sites “bare” ligger som perler på en snor, og venter på at bliver hentet frem. Derfor vil rigtige mange søgninger være tomme grundet den manglede analyse. Det har jeg gjort noget ved nu. Jeg har lavet noget jeg kalder “user driven crawl patterns”. Det betyder, at Sitexploration vil requeste Centiverse (De dele som driver Sitexploration) om at hente alt kendt, der linker til denne URL frem, crawl det igen og analysere hele link netværket – denne opration kan således tage et par timer hvis man har mange indgående links.
  Lige nu aktiveres denne funktion “bare” man bruger systemet som gæst. Man kan så kontrollere resultatet via http://sitexploration.com/account-decide.aspx før og efter.

  @Per
  Det er en god ide – vil blive lavet ved næste opload.

 10. @Flemming

  Du kan lyn hurtigt danne dig overblik over dine konkurrenters linkstrategi i en detaljegrad der går forbi de magiske 1000 Backlinks. Derudover har man som bruger mulighed for at sende en robot ud og hente frisk data ind – dette er noget ingen af de andre produkter tilbyder.

 11. Det ser interessant ud og fedt at det er dansk. Men det koster alligevel hurtigt lidt, hvis den skal analysere mange links.

  Især hvis man kun har ét website at teste op imod og ikke lever af at analysere links. Måske der kunne laves en light version målrettet til dem med ét website?

 12. @Lars

  En decideret light version er ikke på tegnebrættet lige nu. Men jeg er har tænk over dit forslag og er kommet frem til følgende baseret på div. input etc.

  Der kommer rigtig mange links ind nu – ustyrligt mange, og hvis mine estimater ellers holder, rammer den ca. 1 (mia) danske/norske links – derfor giver det mening at hæve de forskellige konto link grænser med en faktor 5. Dvs. en Pro får 5.000 osv. Faktoren er bestemt udefra statiske beregninger.

  Mht. kontotyper til link profiler, kan en Platin konto det sammen som en Pro, forskellen er, at en Platin vil give dig et hurtigt overblik med ganske få kommandoer. Med en Pro konto tager det “bare” længere tid, da du nok skal grave en hel del frem selv – og måske får du ikke det hele med. Så hvis du af en eller anden grund har lyst til at se en link profil på f.eks. Google.dk er en Pro konto ikke lige sagen 🙂

  Derudover vil jeg lave mulighed for at man køber sig en “uge” adgang også. dvs. så er type prisen en division med 4.

 13. Spændende produkt. Spændt på at se hvordan markedet for links identificering udvikler sig hvis Siteexplorer lukker ned.

 14. jeg har prøvet med der kommer kun 15 links frem for at tjekke min egen side skal der komme plus 10.000 frem , jeg kunne dog ønske mig der intet maks var og den vidste alle links , jeg kan ikke se hvor mange links der kommer frem i købeversion

 15. @Gert

  15 stk. er hvad man får uden og betale – hvem gider og arbejde gratis, ikke mig. Faktisk er de 3 store index ved at blive opgraderet og gennemgår en flytning proces lige pt. Så man kan være heldig af få mellem 15-50 gratis. De betalte brugere kan således også få næste dobbelt op i den proces – det er helt fint i min optik.

  @Mikael

  Sitexploration bruger sine resurser meget kontrolleret. Derfor kan det sagtens være, at lige dit site har 100.000 links, men, de ligger gemt langt væk, da du måske er den første der vil kigge på dem. Et design jeg har fået lidt høvl for, men igen, hvorfor bruger resurser, når der ikke kommer noget den anden vej.

 16. Nu har jeg brugt det her værktøj et stykke tid – det er super lækkert ihvertfald i funktionaliteten. Der mangler stadigvæk en del finish for at gøre det brugervenligt og lækkert salgsminded… men fred være med det, jeg mener værktøjet henvender sig til folk der kan forstå lidt indforstået snak 🙂

  Det giver et lækkert overblik både over ens egen profil, men ikke mindst også over konkurenternes 🙂

 17. @Christian

  Glæder mig meget at du syntes om funktionaliteten. Du har ret i alt det grafiske, og jeg kan godt love dig at der også kommer styr på den del. Bare det ikke er mig der skal lave det 😉

  Og tak for de pæne ord!

 18. Så er der back-link fest ;). Spøg til side. Jeg kan kun være enig i at det er et super godt værktøj og som du selv siger, et rigtig fint alternativ til de andre yahoo baseret værktøjer. Indtil videre har jeg primært brugt det simple classic.linkdiagnosis.com, som jeg netop kan lide pga. simpliciteten.

 19. Det giver rigtig god mening, at benytte et værktøj der ikke er farvet og filtreret af søgemaskinerne selv. Jeg ser det som en kæmpe fordel, at Claus som udvikler ikke er længere end en e-mail væk og er lydhør overfor forslag til nye funktioner, der kan forbedre hans service og brugerens oplevelse.

 20. Jeg har igennem længere tid benyttet mig af SEO Spyglass som jeg syntes fungere rigtig godt! Så til jer der kender begge systemer – hvad er forskellen og hvilket system er bedst?

  Jeg har læst flere der anbefaler Site Explorer, men har ikke helt grejet forskellen endnu og om det er værd at skifte, hvis man i forvejen bruger SEO Spyglass.

  De bedste hilsner
  Martin

 21. Hej Martin,
  Der er nogle væsentlige forskelle i de to værktøjer. Det ene er et stand-alone-program på din computer, det andet er en webapplikation, f.eks..

  Men væsentligst er forskellen i datakilder. Sitexploration henter som beskrevet ovenfor sine egne data uafhængigt af andre, mens SEO Spyglass primært lever af Yahoos data i backlink-arbejdet. Og Sitexploration er rigtig skarpt på nordiske data.

 22. Først lige en præsentation. Jeg er tiltrådt som salgs- og marketingdirektør på http://sitexploration.com, og vil fremadrettet hjælpe Claus Valgren Christensen med at optimere Sitexploration ud fra et kommercielt synspunkt. Og blot så der ikke er nogen der bliver forvirrede, så hedder vi altså begge Claus 🙂

  Min baggrund er 100% kommerciel, men jeg har arbejdet med nettet (som “medie”) siden 1997, og har stået for den kommercielle del af http://www.denstoredanske.dk, hvor jeg i samarbejde med Thomas Rosenstand – http://www.concept-i.dk – fik lavet en ganske udemærket SEO profilering. Og så er det basale om mig vist på plads 🙂

  Men jeg synes da lige, at jeg vil kommentere på seneste indlæg fra Frank, hvor der står at Sitexploration er rigtig skarp på nordisk plan… Til almen orientering, kan vi fra Sitexploration oplyse, at vi nu har flere backlinks til seomoz.org end SEOMOZ selv har – Faktisk mere end dobbelt så mange 🙂

  Sitexploration goes worldwide!
  /Claus + Claus

 23. Hej Claus – og velkommen til.
  I forhold til nordiske kunder, er jeres skarpe nordiske backlink-profiler nu et temmeligt godt selling point. 🙂

  (At det så er helt forrygende, at de nye ambitioner er at levere gode data worldwide, er en anden sag).

 24. Jeg testede produktet for nogle måneder siden og syntes ikke om GUI og syntes også det tog alt for lang tid at få backlink info om et nyt site.

  Jeg har så læst andre steder for nyligt at systemet er blevet hurtigere.

  Jeg syntes også at prisstrukturen er forkert. Jeg vil ikke bruge 70 dollars pr måned på et system der er i beta. Jeg tror heller ikke jeg vil bruge 70 dollars når det ikke er beta længere.

  Men Claus er en klog man og ved en masse om SEO m.v.

  🙂

 25. Hej Lauge,

  Ikke for at gøre denne streng til en salgspræsentation, men blot for at forklare, så er det korrekt at GUI ikke er specielt “sexet”. Det gøres der dog en masse ved pt. og vi vil inden længe sætte en dato for hvornår vi regner med at præsentere et helt nyt Sitexploration.

  Omkring det med hastigheden, så er der sket helt vildt meget, og Sitexploration kører på et helt nyt setup, som er opgraderet mange gange i forhold til det du har testet på.

  Prisstrukturen er der også kig på, men hvis man ikke vil bruge 70 dollars, så er jeg ikke sikker på man bliver glad når de nye priser kommer på!

  Men det er vigtigt at man forstår Sitexploration, og alle (betalende) kunder bør skrive til os omkring en guidet tour, så man forstår at få de rigtige data ud. Der arbejdes også på at få lavet video-guides, som gerne skulle hjælpe de fleste godt på vej.

  Til Frank: Siden det er en “produktanmeldelse” af Sitexploration, så håber jeg det er ok at jeg besvarer kommentarer omkring vores produkt.

  God dag til alle 🙂
  /Claus E.

 26. @Claus,
  Som det fremgår har din navnebror allerede kørt en god dialog med potentielle brugere i kommentarerne, og det skal du bare videreføre. Både jeg og andre har også gavn af, at I besvarer de spørgsmål der måtte dukke op her.

 27. @Lauge
  Der er vist ingen i hele verden der syntes det grafik er pænt – og fred være med det, for det arbejdes der på lige nu. Heldigvis er det ikke mig der skal lave det, for det går jo ikke kan man jo se 🙂

  Det er også 100% korrekt at systemet kørte langsomt. Den primære grund var på det tidspunkt, at mine investorer m.f. ville se data på store supersites. Det kostede CPU & I/O tid – og alt blev langsomt på det gamle setup. Nu er det på et meget stort server setup, og det kan mærkes. Det tog systemet under 24 timer at finde 400000+ links til bla. seomoz 🙂

  Lige pt. sliber jeg back-end systemet til, og jeg må sige at det virkeligt performer godt. faktisk så godt at noget at den software jeg har designet brændte dårlige diske af selv om de var helt nye – heldigvis for RAID0 🙂

  Faktisk er vores API nu online – på alle kontis – dvs. at sidder man med et in-house eller eget private seo-tool, kan man let integrere Sitexploration ind, og arbejde med data der igennem. Det er med i prisen på de 70$ som f.eks Pro-kontoen har – http://sitexploration.com/pricing.aspx -. Det er der ingen af de andre der kan matche. Faktisk kan man lave Crawl-On-Demand via API’et. Mulighederne er fantastiske mht. automation her, hvilket åben op for en helt nye muligheder. Alt sammen overholder SOAP xml industristandarten, så enhver udvikler kan kode op i mod det.

 28. @Kim,
  Yahoo Site Explorer er ved at trække sine sidste åndedrag, men glæd dig over, at nogle af de gratis værktøjer derude er ved at finde andre datakilder – og at Sitexploration er blevet både billigere og langt bedre i brugerinterfacet.

 29. Nu er denne artikel ved at være nogle år gammel.. Men hvilket gratis værktøj er pt det bedste til at tjekke sine backlinks?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *