Avatars er branding

Når jeg frekventerer det samme debatforum ofte, begynder jeg efter noget tid at lægge mærke til folks avatars. (Du ved, de der små billeder ved siden af profilnavnet).

Jeg ender til sidst i en tilstand, hvor allerede før jeg har læst et indlæg, ved at det vil være et kvalitetsindlæg, hvis blot den rette avatar står ved siden af.

Et avatarskifte hos andre hyppige forum-debattører kan skabe midlertidig forvirring og undren, når billede og navn ikke ser ud, som det plejer.

Avatars har altså længe været god branding på et forum. Især hvis man brugte den samme avatar på forskellige, beslægtede fora, kunne der være en reel brandingværdi i den. Men det er ikke længere kun på fora, en Avatar kan bidrage med branding. Den hurtige udbredelse af Gravatars betyder, at Avatar-billeder rækker meget længere end før. Nu kan man sprede sin personlige branding over flere områder.

Personligt har jeg aldrig brugt avatars konsekvent, men for at leve op til “Den synlige mand”-navnet har jeg måtte tage konsekvensen og bruge en konsekvent avatar, som jeg også har lagt ind hos Gravatar, så jeg kan brande mig selv med mit milde åsyn fremover.

8 meninger om “Avatars er branding”

 1. Tillykke med dit nye ansigt.

  En avatar er lige så vigtig som et godt domæne, et godt design, logo eller andet der skaber genkendelse.

  Glad for at have sat ansigt på dig nu 😉

  Potter

 2. God pointe, som jeg faktisk ikke har tænkt over før nu, hvor du nævner det.

  Apropros emnet – burde der så ikke være en lille avatar her?

 3. D’herrer,
  Jeg skal nok få indarbejdet noget gravatar-understøttelse på bloggen, når jeg lige får tid til at følge Kim Andersens glimrende vejledning her: http://www.designcreative.dk/blog/wordpress/gravatars-wordpress-2-8.htm

  Indtil da kan min avatar nydes ses f.eks. på Twitter ( http://twitter.com/frankhmadsen ) eller Amino ( http://www.amino.dk/members/FrankHM/default.aspx ).
  Den er sågar også blevet indarbejdet i “Om den synlige mand”-siden.

 4. Godt initiativ, så kan man også lettere genkende dine indlæg når dit billede får sat sig lidt mere fast… 🙂

  Altid rart når det bliver lettere at finde kvalitetsindlæg i debatten… Og der hører dine også til…

 5. He he, Kenneth.

  Det kunne være, at jeg skulle have mig en logo-agtig avatar i stedet. Men så skal det da nærmere være en mand i et spotlight eller noget i den stil. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *