Adwords til fast pris?

Fra tid til anden bliver folk mødt af tilbud om at købe Adwords til en fast pris. Tilbuddene kommer oftest fra Adwords-bureauer, der ringer rundt for at skaffe nye kunder. Der findes flere forskellige varianter af tilbuddene.

Som udgangspunkt er det sundt at være aldeles skeptisk overfor den slags tilbud. Det er nemlig sjældent noget, der skaber opsætninger, som er optimale for dig. Og i værste tilfælde bliver de solgt af nogen, som er online markedsførings svar på telefonbogssælgerne.

Et bestemt antal klik til en fast pris

Den mest udbredte variant er en fast klikpris på dine Adwords-annoncer. Bliver du mødt af sådan et tilbud, er der grund til omtanke.

Adwords fungerer nemlig sådan, at der afregnes til Google for hvert klik på en af dine annoncer, hvor prisen afhænger af konkurrencen på det enkelte søgeord.  Hvis nogen skal opsætte en kampagne for dig med f.eks. 1.000 klik til 3.000 kroner i et konkurrencepræget marked, giver det dem nogle skæve incitamenter. Når du betaler en fast pris til dem, og de skal betale til Google alt efter konkurrencen, tjener bureauet flest penge på at finde nogle billige (og måske knap så relevante) ord til dig. Det er i mange situationer langt fra det optimale, at bureauets motivation ikke er i samme retning som din egen. Eksempelvis kan du selv have en interesse i at skrue budpriserne op på søgeord, der giver dig mange kunder og en god konverteringrate. Men den interesse vil et bureau på klikpris ikke have, hvorfor du kan risikere at gå glip af kunder på den konto.

Men fra tid til anden kan selv seriøse firmaer afgive tilbud med faste klikpriser – simpelthen for enkelthedens skyld. Og hvis den faste klikpris ligger omtrent i nærheden af, hvad du giver i forvejen, kan et godt bureau måske få noget godt ud af sådan en aftale. Men stadigvæk. Som udgangspunkt bør du være meget skeptisk overfor faste klikpriser på Adwords.

Ubegrænsede Adwords-klik til fast pris

Andre kampagner kan indeholde tilbud om ubegrænsede antal Adwords-klik til en fast pris.

Med mindre der er tale om en meget tidsbegrænset løsning beregnet som slagtilbud, der skal trække dig ind som kunde i butikken, så hold dig langt væk fra den slags tilbud.

Hvis nogen skal sælge dig ubegrænsede klik – og samtidig selv have en forretning ud af det, skal de enten købe klik meget, meget billigt, eller også skal de skrive nogle elendige annoncetekster, så slet ingen klikker på dine annoncer. Og ingen af delene er noget, som du er interesseret i. Det er ikke en saglig måde at behandle Adwords på, så sig pænt nej tak, hvis du bliver tilbudt denne model.

Brug nu Google

Bliver du ringet op med sådan et “knaldgodt tilbud” på Adwords, og ikke er blevet afskrækket endnu, så sørg i det mindste for at bruge Google og relevante hjemmesider til at tjekke op på leverandøren på forhånd.

  • Skriv deres navn i Google.
  • Tjek deres firmanavn på cvr.dk.
  • Lav en Google-søgning på firmanavnet og med site:amino.dk, så du også får Amino-brugeres omtale af firmaet med.
  • Tjek dem på Trustpilot.

Denne tjekliste tager ikke mange øjeblikke at rende igennem og kan spare dig for rigtigt mange ærgrelser.

Hvis du alligevel skal prøve

Hvis du på trods af ovenstående alligevel vil prøve en Adwords-kampagne af typen til fast pris, eller allerede har sagt ja, så spørg i det mindste ind til dokumentation. Sørg for at få noget fra bureauet som viser, hvad de foretager sig.

Helst skal kampagnen også være sat op på din egen konto, så du kan få gavn af den, når/hvis du opsiger samarbejdet med bureauet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *